today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Κ.Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας μας υπογραμμίζει την ταύτισή του με τον Π.Πολάκη

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας όχι απλώς ανέχεται τον κ. Πολάκη, όχι απλώς καλύπτει τον κ. Πολάκη, υπογραμμίζει τη σχέση του και τη φιλία μαζί του», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με τον κ. Πολάκη στο Ροδάκινο Ρεθύμνου «όταν ο βουλευτής του νομού και κατά σύμπτωση υπ. Υγείας, πολιτικός προϊστάμενος δηλαδή του κ. Πολάκη, ο κ. Ξανθός -είναι Ρεθύμνιος- δεν ήταν εκεί».

Και πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης: «Προφανώς, με διαφορετικούς τρόπους, θέλει να μας υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας την ταύτισή του με τον κ. Πολάκη και με το ακροατήριο του κ. Πολάκη. Αλλά τελικώς γίνεται ο ίδιος Πρωθυπουργός του κ. Πολάκη και περιορίζει τον εαυτό του σ’ αυτό το ακροατήριο. Δεν μπορεί να είναι «πρωθυπουργός των πολλών» και κυρίως δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός που εκφράζει, αυτό που ακούγαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα διαφορετικό ύφος, το νέο, το καινούργιο κ.λ.π».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «ξέρει ότι όταν εμφανιστεί με τον Πολάκη σ’ αυτή την συγκυρία θα θεωρηθεί επιβράβευση του Πολάκη», και υπενθύμισε ότι ο κ. Ξανθός είχε χαρακτηρίσει άστοχη και αχρείαστη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω, ότι έρχεται να υπογραμμίσει την ορθότητα της επιλογής μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής μόλις ανοίξει η Βουλή. Δείχνει ότι η ουσία της πρότασης μομφής δεν είναι μόνο να δείξουμε το πολιτικό ήθος του κ. Πολάκη, αλλά τελικά και του κ. Τσίπρα. Αλλά να κάνουμε μια πρόσκληση για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι ένα σημαντικό κομμάτι τουλάχιστον της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε αυτές τις πρακτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ