today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Παπακώστα: Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την άρση των κοινωνικών αδικιών

Το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας του Γιάννη Σπάρτση, στον Αρχάγγελο Ημαθίας, επισκέφτηκε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αμέσως μετά την επίσκεψή της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο σημερινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν αποτελεί μόνον ημέρα μνήμης, αλλά και εφαλτήριο για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για άρση κοινωνικών αδικιών, αλλά και αναχαίτιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται πανευρωπαϊκά και δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας ειδικά στα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της υπερφορολόγησης και της μείωσης εισοδημάτων.

Σήμερα επισκέφτηκα το Μουσείο του Γιάννη Σπάρτση στον Αρχάγγελο Ημαθίας, όπου φυλάσσεται η Αγροτική αλλά και η Κοινωνική Ιστορία των αγροτών του Βάλτου. Καθώς η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς για τις Ευρωεκλογές, τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να αναλώνονται σε μικροκομματικές τακτικές, γυρίζοντας την πλάτη στον κόσμο της ελληνικής περιφέρειας, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή.

Η Νέα Ελληνική Ορμή καταθέτει την πρότασή της για ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ελληνική Γεωργία. Με κίνητρα, όπως η φοροελάφρυνση των νέων αγροτών για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και στόχο την προσέλκυση περισσότερων νέων στο αγροτικό επάγγελμα. Ήρθε πλέον η ώρα να πάρουμε γενναίες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ελληνικής γης και την αναγέννηση της Περιφέρειας. Εμείς στο Ν.Ε.Ο. ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, με καθαρές προτάσεις”.

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο του Ν.Ε.Ο. για την Ελληνική Γεωργία

Αξιοποίηση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπία στην αλυσίδα των τροφίμων ως νέος στόχος, η διασφάλιση δίκαιου εισοδήματος και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Δωρεάν παροχή γαιών σε ακτήμονες αγρότες ή σε αγρότες με μικρό κλήρο για παραγωγική εκμετάλλευση.

Καθιέρωση εργόσημου για ένα μέλος της αγροτικής οικογένειας που εργάζεται στον αγροτικό κλήρο.

Δέσμευση τουλάχιστον του 2% του κονδυλίου της χώρας για άμεσες ενισχύσεις στήριξης των νέων αγροτών.

Σχέδιο προώθησης και ανάπτυξης οικοτουρισμού και βιολογικής καλλιέργειας.

Αναβάθμιση και κατοχύρωση των ελληνικών προϊόντων και στήριξη μιας νέας διαπραγμάτευσης για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε. έναντι στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται από το Brexit και τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Ε.Ε.

Αναβάθμιση αγροτουριστικών και αγροτικών συνεταιρισμών.

Μείωση του κόστους αγροτικής και κτηνοτροφικήςς παραγωγής μέσω στοχευμένων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, εκπτώσεων στην τιμή του πετρελαίου κίνηση, κ.α.

Μείωση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων από ομάδες αγροτών, οι οποίες και θα δικαιούνται να καταθέσουν σχέδιο ένταξης σε κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης στις γεωργικές περιοχές.

Δημιουργία ενιαίου δικτύου ενσωμάτωσης της καινοτομίας μέσω συμβουλευτικής και υποστήριξης στους αγρότες από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ