today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι υπάρχουν ενεργοί τρομοκράτες από την ομάδα της Σρι Λάνκα

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μέλη της ένοπλης οργάνωσης που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις ανήμερα το Καθολικό Πάσχα στη Σρι Λάνκα πιθανόν να διαφεύγουν και να σχεδιάζουν περισσότερα χτυπήματα, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρέσβης στη Σρι Λάνκα.

“Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική απειλή υφίσταται και πιθανόν να υπάρχουν ενεργά στοιχεία που να σχεδιάζουν (επιθέσεις). Ενεργά μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανήμερα το Πάσχα πιθανόν να είναι ασύλληπτα”, δήλωσε η Αλάινα Τέπλιτς σε συνέντευξή της στο Reuters.

“Σαφώς έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις δεν έχει πλήρως καταστεί ανενεργή. Θεωρούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός (επιθέσεων)”.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν σήμερα ότι μεταξύ των 253 νεκρών από τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε εκκλησίες και ξενοδοχεία υπάρχουν 42 ξένοι υπήκοοι: 11 από την Ινδία, 6 από τη Βρετανία, 4 από την Κίνα και 3 από τη Δανία. Δώδεκα ξένοι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι και πιθανόν οι σοροί τους να βρίσκονται μεταξύ εκείνων που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 40 ξένους υπήκοους μεταξύ των νεκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ