today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κ.Καραγκούνης: Οι ευρωεκλογές είναι προπομπός. Θα δώσουν σαφές μήνυμα

Τη βεβαιότητα ότι «στις ευρωεκλογές, ο κόσμος θα δώσει ένα σαφές μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών» εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως τον «προπομπό», «το πρώτο ραντεβού» στο οποίο, όπως εκτίμησε «ο κόσμος θα δώσει ένα σαφές μήνυμα αν θέλει να συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική των τελευταίων τεσσάρων ετών ή επιτέλους θα υπάρξει μια ανατροπή, μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη της ΝΔ». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η απόφαση του κόσμου δεν θα αφορά μόνο την οικονομία αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας. «Νομίζω ότι αυτά θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αλλά σίγουρα το μήνυμα θα είναι σαφές τώρα στις ευρωεκλογές» πρόσθεσε. Προέβλεψε, ακόμη, νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και τόνισε: «πιθανότατα οι εξελίξεις να επιταχυνθούν, να δρομολογήσουν νέα δεδομένα από τα τωρινά τουλάχιστον που ξέρουμε και να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει νωρίτερα στις εκλογές».

Για την τακτική της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα θα επιμείνει ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάθεσης μομφής εναντίον του κ. Πολάκη, ενώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία σχολίασε ότι «το πολιτικό τοπίο εκεί βγαίνει κατακερματισμένο». «Νομίζω ότι τελικά επικράτησαν οι δυνάμεις που θέλουν και στηρίζουν την Ε.Ε. και θέλουν μια Ε.Ε. ενωμένη και βεβαίως πολύ πιο δυνατή τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι ηττήθηκαν οριστικά όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που είχε εκθρέψει δυστυχώς ο λαϊκισμός τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια, όπως αυτός εκφράστηκε και από τον κ. Τσίπρα εδώ και από τον κ. Ιγκλέσιας εκεί και από άλλους ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου, που δυστυχώς τότε ξεσήκωναν τον κόσμο στις πλατείες γέμιζαν με ψέμματα και υποσχέσεις τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτά τα κόμματα τελικά έχουν απομειωθεί πάρα πάρα πολύ» επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Σχετικά με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, χαρακτήρισε τραγικό γεγονός τον θάνατο του εικονολήπτη και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξεταστεί «αν υπάρχει πραγματικά το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει ασφάλεια σε όλο αυτό το ζήτημα και στη χρήση όλων αυτών των εκρηκτικών». «Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη απάντηση αν πρέπει να καταργηθούν ή όχι τα έθιμα αυτά αλλά από τη στιγμή που απειλούνται ζωές, πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο που να διασφαλιστούν όλα αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν κάποιος τέτοιος τρόπος, όμως πάνω από όλα είναι η ζωή, η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ