today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

O Ιερώνυμος εύχεται: «Ένα πραγματικό Πάσχα, εσωτερική Ανάσταση»

Την ευχή για «ένα πραγματικό Πάσχα, εσωτερική Ανάσταση πρώτα από όλα, που είναι για τον καθέναν άνθρωπο χωριστά και συγχρόνως για όλους τους ανθρώπους», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει: «Να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα-, καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε».

Και επανέρχεται στην επιθυμία και την ελπίδα του: «Να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Στην ερώτηση τι καλείται ο Χριστιανός να κάνει για να αντεπεξέλθει σε μια εποχή που βιώνει δυσκολίες και πειρασμούς, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει ότι «Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε ”ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής”. Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: ”Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου”. Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε: ”Μέσα σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής”».

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για την πραγματοποίηση ενός στόχου, που αποτελούσε το όραμά του, τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στον Ωρωπό, στο Δήλεσι. «Διότι», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ως Εκκλησία, πέρα από τη ζωή που δίδουμε μέσα από τα Μυστήρια, προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες δυσκολίες».

«Στις 23 Μαΐου εγκαινιάζουμε το Κέντρο Γεροντολογίας, το οποίο θα φιλοξενεί άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά παράλληλα θα είναι και ερευνητικό κέντρο. Θα διαθέτει επιτελείο επιστημόνων και πρόεδρός του θα είναι ο πρύτανης, Αθανάσιος Δημόπουλος. Τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και θεραπεία, ελαφρά, για να προλαβαίνουν άλλα στάδια της νόσου που ακολουθούν» λέει. Σε αυτό το σημείο του λόγου του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει γνωστό μέσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα διαθέτει «και ένα κομμάτι για τα άτομα με Αλτσχάιμερ, διότι είναι μεγάλο το πρόβλημα».

Ωστόσο, η δράση της Εκκλησίας δεν σταματά, αφού ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια Κέντρου για παιδιά αυτιστικά και παιδιά με νοητική υστέρηση, στον Βαρνάβα. «Είναι πάρα πολύ ωραίο. Θα εγκαινιαστεί ένα κομμάτι του. Είναι έτοιμο κι αυτό», προσθέτει εμφανώς ικανοποιημένος.

Τέλος, «Καλό Πάσχα», επαναλαμβάνει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ