today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Politico για Πολάκη: Ωμή επίθεση μέλους αριστερής κυβέρνησης κατά ατόμου με αναπηρία

Στην φαιδρή επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αναφέρεται με δημοσίευμά του το περιοδικό Politico σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

Όπως αναφέρει το άρθρο γνώμης, οι κατηγορίες Πολάκη κατά του Κυμπουρόπουλου, ότι εξασφάλισε δουλειά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εκμεταλλευόμενος τους νόμους περί ίσων ευκαιριών προκάλεσε δυσφορία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εν λόγω διαμάχη έθεσε σε κίνδυνο την ταυτότητά μιας κυβέρνησης που θέλει να φαίνεται ότι φροντίζει τους αναξιοπαθούντες.

Μάλιστα το Politico αναπαράγει και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υφυπουργού του ως «προφανώς ατυχείς» εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έδωσε στην ΝΔ την ευκαιρία να αντεπιτεθεί.

«Τα σχόλια ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» δήλωσε στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ όπως «Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα που αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ