today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η στρατηγική νίκη του Κυριάκου και η κάλυψη Τσίπρα στον Πολάκη

Ένα ανέλπιστο …δώρο Πάσχα πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, με την αχαρακτήριστη και ακατανόητη επίθεση που έκανε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ουσιαστικά προσυπέγραψε ο Πρωθυπουργός.

Του Κώστα Πασίση

Οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, σοκαρίστηκαν από την αήθη προσβολή σε έναν αγωνιστή της ζωής και στην Πειραιώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν την Πρωθυπουργική κάλυψη, που ισοδυναμεί με γκάφα ολκής για τον Αλέξη Τσίπρα.
Το γαλάζιο επιτελείο πλέον ετοιμάζεται για τη μάχη στη «σκακιέρα» της Βουλής, όπου θα γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Πειραιώς τονίζουν ότι ο Πρωθυπουργός έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ανταγωνιστεί στη Βουλή επί ίσοις όροις τον πρόεδρο της ΝΔ. Ωστόσο η κάλυψη που προσέφερε στον υπουργό είναι …θείο δώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά πάει στη Βουλή με εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στη ΝΔ αναλύουν τις παρενέργειες για τον Πρωθυπουργό που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση και τα βρίσκουν πολλά μείον. Όπως τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε μόνος του τον Ασκό του Αιόλου και θα υποστεί τις συνέπειες.

Συνέπεια Πρώτη. Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τον Πολάκη και «χρεώθηκε» μεγάλο ποσοστό της κατακραυγής της ελληνικής κοινωνίας, που έμεινε αποσβολωμένη από την προκλητική επίθεση στον ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ένα λάθος που θα έχει επιπτώσεις και στην υποτιθέμενη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, καθώς κανένα υγιές στέλεχος της ευρωαριστεράς δεν θα θέλει να συνεργαστεί με το αφήγημα Τσίπρα-Πολάκη.

Συνέπεια Δεύτερη. Η πολιτική κάλυψη στον Πολάκη προκάλεσε μεγάλο ρήγμα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Πολλά κυβερνητικά στελέχη πήραν διακριτές αποστάσεις από τον «αψυ Σφακιανό», όπως χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο κ. Τσίπρας. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο Γ. Μπαλάφας και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κούλογλου και Κουρουμπλής καταδίκασαν απερίφραστα την σοκαριστική δήλωση Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Συνέπεια Τρίτη. Η αμετανόητη στάση Πολάκη, όπως αποτυπώθηκε στις συνεχιζόμενες αναρτήσεις του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, που παραμονές των ευρωεκλογών δημιουργούν πολύ αρνητικό κλίμα σε ένα εκλογικό τμήμα, με σαφώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι κακοήθειες Πολάκη που ξεσήκωσαν το κόσμο ήλθαν σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία βράζει από την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνέπεια Τέταρτη. Ο κ.κ Τσίπρας και Πολάκης κατάφεραν μέσα σε μια μέρα να βάλουν απέναντι τους, όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και νιώθουν αποκλεισμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Η επίθεση στον Κυμπουρόπουλο προκάλεσε και την αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Ρέλλα, σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής. «Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση», ανάφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο Facebook.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πειραιώς οι πολίτες αυτή την περίοδο απαιτούν να καταλάβουν οι κ. Τσίπρας και Πολάκης ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Μετά από αυτό που έγινε χτες, θα ξέρουν ότι όποιος επιλέξει τον κ. Τσίπρα παίρνει μαζί του και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό. Είναι απτή απόδειξη ότι δεν είχαν ποτέ κανένα ηθικό πλεονέκτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ