today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μετεκλογικές συνεργασίες του Κυριάκου Μητσοτάκη;

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ στην Πειραιώς, με αφορμή τα σενάρια που διακινούνται υπογείως για τις μετεκλογικές συνεργασίες, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Του Κώστα Πασίση

Λίγες ώρες αργότερα και στο τέλος της χθεσινής του συνέντευξης του στον Alpha είπε ότι λέει ναι στις πολιτικές συμμαχίες αλλά κατηγορηματικά όχι σε συμπόρευση με τον Τσίπρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας πολύ καλά τις παρασκηνιακές ίντριγκες διεμήνυσε τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος του, ότι ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα και όσοι απεργάζονται τέτοιου τύπου σενάρια θα εκπλαγούν, από το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών.

«Έχω δημοσίως πει ότι θα προσπαθήσω να υπερβώ τα όρια του κόμματός μου, ώστε να διαμορφώσω ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις ως προς τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για τη χώρα. Αν με ρωτάτε κατά πόσον η υπέρβαση αυτή περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι κατηγορηματικός και θα σας πω όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή μορφή του βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντί μας. Έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση για το τι πραγματικά χρειάζεται η χώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο σε καμιά περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί του και πραγματικά ελπίζω ότι δεν θα κάνουν πολλή ζημιά ακόμη μέχρι τις εκλογές”, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη ομιλία του.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος ήταν και η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».

Στην Πειραιώς εκτιμάται ότι το θέμα αυτό θα λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο «ημίχρονο» της αναμέτρησης για τις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου.

Όπως επισημαίνεται στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια στρατηγική ήττα και θα υποχρεωθεί σύντομα να προκηρύξει εκλογές.

Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη ελήφθη από το σύνολο των στελεχών πολλοί εκ των οποίων μετα το θόρυβο που ανέκυψε ξαφνικά και προκάλεσε απορίες στη βάση του κόμματος, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι το όλο θέμα απασχόλησε τη ΝΔ, το 2015 όταν στην ηγεσία του κόμματος βρισκόταν ο Βαγγέλης Μειμαράκης.
Ωστόσο το θέμα του μεγάλου συνασπισμού των κομμάτων στην Ελλάδα έχει βάθος και είναι περισσότερο γερμανικής προέλευσης και γενικότερα προσέγγισης Βρυξελλών.
Ίσως, γι αυτό το λόγο να μην είναι και πολιτικά …αθώα τα σενάρια που διακινούνται.
Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Κύρτσος είπε ότι διάφοροι παράγοντες στην Ευρώπη, που έχουν λόγο στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο συνεργασίας, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετα την έξοδο από το μνημόνιο.

Μια αναφορά που όταν έγινε προκάλεσε πολλές εσωτερικές ζυμώσεις. Πολλές όμως ήταν και οι αντιδράσεις καθώς όπως τονίζεται το εν λόγω σενάριο δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και οι εμπνευστές του δεν γνωρίζουν τους στόχους της ΝΔ.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι το προαναφερόμενο σενάριο διακινείται υπογείως και από το ΚΙΝΑΛ, κυρίως για λόγους που σχετίζονται με τη συσπείρωση των οπαδών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ