today-is-a-good-day
17.3 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την κυβερνησιμότητα της …ΝΔ

Τα πράγματα παίρνουν την νομοτελειακή τους κατεύθυνση. Η συνειδητοποίση από την κοινή γνώμη ότι κυβερνάται από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης εξασφαλίζει πλέον ένα ισχυρό προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτουν αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις. Με απλά λόγια όλα τα αρνητικά στοιχεία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την κυβερνητική πολιτική και, κυρίως το μείζον ζήτημα που απασχολεί σήμερα τους πολίτες, δηλαδή την Οικονομία αναδεικνύουν την σημασία που έχει για την κοινωνία μία κυβερνητική αλλαγή.

του Νίκου Σίμου

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των θεωρούμενων από την ελληνική κοινωνία κρισιμότερων θεμάτων προβάλλει το μοντέλλο ανάπτυξης της χώρας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. Κι αυτό είναι μία προοπτική που η ελληνική κοινωνία θεωρεί ότι δεν μπορεί να την εξασφαλίσει η κυβέρνηση καθώς:
(α) το συντριπτικό ποσοστό στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών και οι μισοί σχεδόν των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση ό, τι είχε να προσφέρει στη χώρα το προσέφερε και δεν έχει άλλες δυνατότητες. Που σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία εναποθέτει τις ελπίδες της σε άλλη κυβέρνηση.
(β) υπερδιπλάσιο είναι το ποσοστό υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ των πολιτών που θεωρεί ότι καλύτερη κυβέρνηση για την χώρα είναι αυτή του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξιζει μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό της κυβερνητικής καταλληλότητας της Νεάς Δημοκρατίας σε έρευνα που είχε δημοσιεύσει μάλιστα η Αυγή, δηλαδή το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε το ποσοστό καταλλήλότητας της ΝΔ στο 36% και η έρευνα εκείνη είχε ως συνέπεια να δυσαρεστηθεί το Μαξίμου και να εξαναγκάσει το δημοσιογραφικό του όργανο να διακόψει, τότε, την συνεργασία με την Public Issue που είχε αποκαλύψειαυτήν την δημοσκοπική πραγματικότητα!!
(γ) Πολύ υψηλό επίσης παραμένει και το ποσοστό των πολιτών, που θεωρεί αποτελεσματικότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα.
Η καθολική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που επηρεάζει και την ελάχιστη αποδοχή της κυβερνησιμότητάς του.
H αποδοκιμασία σε ποσοστά. συνεχώς πάνω από το 70% των επιδόσεων της κυβέρνησης καλύπτει βεβαίως κάθε τομέα κυβερνητικής δράσης, από την Δημόσια Τάξη και την Παιδεία ως το Μεταναστευτικό και το Ασφαλιστικό. Είναι ενδεικτικό ότι τα αρνητικά συναισθήματα της ελληνικής κοινωνίας αντιπροσωπεύουν πολύ υψηλά ποσοστά, ενώ οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι ερωτώμενοι για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους είναι ΟΡΓΗ, ΝΤΡΟΠΗ και ΦΟΒΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ