today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ο Π.Καμμένος κατήγγειλε τον Ν.Κοτζιά για σκάνδαλο. “Αν δεν είναι θα παραιτηθώ…”, ξανά… δεσμεύτηκε…

Νέες καταγγελίες εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τον Νίκο Κοτζιά για στημένο διαγωνισμό το 2015 προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη εταιρεία την έκδοση βίζας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων για τις καταγγελίες του και ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια με εντολή του Νίκου Κοτζιά να καταστραφούν αλλά ανακτήθηκαν από τα κομπιούτερ.

Παράλληλα έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έρχεται στο φως και για «μαύρη Παρασκευή» για τον Νίκο Κοτζιά. Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που λειτούργησαν εκ μέρους συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι ως Έλληνες διπλωμάτες.

«πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά».

Επιπλέον απείλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν προσπαθήσουν να καλύψουν τον Νίκο Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση. Ανέφερε ότι για την υπόθεση είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το υπουργικό συμβούλιο.

“Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε. Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση» προειδοποίησε κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας για να επαναλάβει σε άλλο σημείο: «Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι»

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα… παραιτηθεί από την βουλευτική ασυλία του και από βουλευτής αν προκύψει ευθύνη του για την κατάθεση των απόρρητων εγγράφων που παρουσίασε στη Βουλή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ