today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ντροπή κ. Μπαζιάνα… Γράφει ο Θανάσης Χειμωνάς

Είχα υπερασπιστεί την Περιστέρα Μπαζιάνα όταν είχε δώσει εκείνη την διαβόητη συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αρθρογραφώντας μάλιστα στο «αντιπολιτευτικό» Liberal είχα επικροτήσει το γεγονός ότι μετά από χρόνια βουβαμάρας ακούγαμε επιτέλους τη φωνή μιας συζύγου Έλληνα πρωθυπουργού και είχα θεωρήσει αυτονόητο τον σεβασμό σε μια γυναίκα που υπερασπίζεται τον άνδρα της όσο και αν εμείς διαφωνούμε με αυτόν.
Αυτό όμως που έγινε σήμερα το πρωί στον Κορυδαλλό είναι ντροπή. Απλά ντροπή.
Η παρουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα στο ακροατήριο της Δίκης της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Γιατί η, συμπαθέστατη κατά τα αλλά, Μπέτυ δεν βρέθηκε εκεί ως μια απλή Ελληνίδα. Συνοδεία μιας επαγγελματικής φωτογράφησης και σχετικού Δελτίου Τύπου συμμετείχε ουσιαστικά στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
-Του κόμματος που είχε εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίσει «πολιτικές διώξεις» τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών δολοφόνων το 2013.
-Της κυβέρνησης που, μέσω του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, θεωρούσε καλοδεχούμενες τις ψήφους των φιλοναζιστών για την αλλαγή του Συντάγματος.
-Της κυβέρνησης που «ξέπλυνε» τους Χρυσαυγίτες τραμπούκους στην φιέστα του Καστελόριζου.
-Της κυβέρνησης που φρόντισε η συγκεκριμένη δίκη να καθυστερήσει όσο έπρεπε ώστε να αποφυλακιστούν όλοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.
Και, ως εκ θαύματος, ένα μήνα πριν της εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τον κίνδυνο για την Δημοκρατία που ονομάζεται Χρυσή Αυγή.
Ξαναλέω: Ντροπή. Απλά ντροπή.

* Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το “Ποτάμι”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ