today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Γ.Γεωργαντάς: Aυτό που διαφαίνεται από το σκάνδαλο Novartis είναι η διπρόσωπη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Για ανείπωτη υποκρισία κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι τουλάχιστον 15 φορές έχει κάνει χρήση του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών για να προστατέψει τους δικούς της υπουργούς.

«Σύμφωνα με την πλειοψηφία δεν πρέπει ένας υπουργός να δωροδοκείται και πρέπει να εξεταστεί από την δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως, η ίδια πλειοψηφία, ισχυρίζεται πως αν είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τελεί το αδίκημα της απιστίας, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της παράνομης ηχογραφήσεως επειδή είναι στα υπουργικά καθήκοντα, και άρα να παραγραφεί», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς κατά την συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Μάριου Σαλμά και της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ακόμα ότι χθες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η κυβερνητική πλειοψηφία προστάτεψε τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει ο νόμος να εργαλοποιείται και ανάλογα με την περίπτωση να αποφασίζει η πλειοψηφία.

«Είδαμε χθες, υπουργός που δεν εμφανίσθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, και δεν συνέδεσε το αδίκημά του με τα υπουργικά του καθήκοντα να τυγχάνει προστασίας από την πλειοψηφία. Λειτουργείτε με 2 μέτρα και 2 σταθμά. Δεν μπορεί να αποφασίζετε ανάλογα με την περίπτωση. Αυτή η υποκρισία πρέπει κάποτε να τελειώνει», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: « Η ΝΔ ήταν πάντα υπέρ της διαφάνειας γι αυτό και υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές και για Προανακριτική κάτι που δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα αυτό που διαφαίνεται από το σκάνδαλο είναι η διπρόσωπη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ την οποία όμως έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός και θα πάρει την απάντηση του», κατέληξε ο κ. Γεωγαντάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ