Οι δημοσκοπήσεις, τα σκάνδαλα και η στρατηγική της Ν.Δ για την αυτοδυναμία

1008
ΑΠΕ

Στρατηγική νίκη επι του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο να πετύχει στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια νίκη που θα «διαλύσει» όλα τα «όνειρα» και σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για κυριαρχία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται για τη μάχη των εκλογών έχοντας προηγουμένως δώσει στον απογοητευμένο ψηφοφόρο όραμα και ελπίδα, ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και να βελτιωθεί αισθητά και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, που επλήγησαν άσχημα τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επιπλέον «επενδύει» στο γεγονός ότι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα της, καθώς πληθώρα στελεχών της βρέθηκαν να είναι αναμεμειγμένα σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Του Κώστα Πασίση

Τελευταίο κρούσμα που πλήγωσε την κυβέρνηση στο μαλακό «υπογάστριο» της ήταν η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου η οποία αποσύρθηκε άρον-άρον από το ευρωψηφοδελτιο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι οι εκλογές δεν θα είναι υγιεινός περίπατος στο δάσος ούτε, ο Τσίπρας θα παραδώσει τα όπλα αμαχητί.
Άλλωστε μια πρόγευση για τις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα πήραν εγκαίρως στην Πειραιώς, με την υπόθεση Novartis αλλά και τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε η οικογένεια Μητσοτάκη, ενορχηστρωμένες από τα υπόγεια του Μαξίμου.
Ωστόσο στα χέρια των επιτελών της ΝΔ υπάρχουν φάκελοι με «καραμπινάτα» σκάνδαλα όπου πρωταγωνιστούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως αυτό με τον Πετσίτη αλλά και άλλες «δύσοσμες» υποθέσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη καθότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.

Το γαλάζιο επιτελείο, με επικεφαλής τον Τάκη Θεοδωρικάκο έχει επεξεργαστεί σε βάθος όλες τις δημοσκοπήσεις και τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και γνωρίζουν άριστα που υπερτερούν αλλά και που μειονεκτούν έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα «ποντάρει» στα θέματα της ασφάλειας και της ανομίας, που αφορούν όλους τους πολίτες. «Ο διαρρήκτης δεν ξεχωρίζει το σπίτι του αριστερού ή του δεξιού για να κλέψει. Η κυβέρνηση δεν έχει απάντηση σε τέτοια κρίσιμα θέματα», τονίζουν στην Πειραιώς.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ είναι η οικονομία και η προσέλκυση επενδύσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι σε αυτά τα θέματα παίζει στο «γήπεδο» του.

Σχεδόν σε όλες τις ομιλίες του αναφέρεται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τις προτάσεις του, όπως είναι η μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, η μείωση εντός διετίας του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Η δέσμευση του για την οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων κ.α
Η ΝΔ οδεύει προς τις εκλογές, έχοντας ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό το έμψυχο δυναμικό της. Κύρια δεξαμενή γι αυτή την ανανέωση αποτέλεσε το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, μια ιδέα που στήριξε από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δικαιώθηκε.
Βαθιά ανανεωμένα θα είναι και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές.
Αλώστε το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα γραφής της ανανέωσης του κόμματος δόθηκε με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου. Τα άριστα βιογραφικά των υποψηφίων, δείχνουν την ποιότητα τους αλλά και το στίγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αυριανή κυβέρνησή του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρεία νίκη της ΝΔ τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστεί παντοδύναμος αρχηγός. Το στρατηγικό διακύβευμα πλέον για το ίδιο είναι «συντρίψει» εκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα που κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.