today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η ΝΔ θα δώσει μάχη για το Εθνικό Συμφέρον

Κάθε χώρα λαμβάνει τις αποφάσεις της, με βάση τα συμφέροντά της και την ισχύ της. Στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική δε χωρούν συναισθηματισμοί. Κανείς δε μας αγαπά a priori ούτε μας μισεί.

Το μέλλον της Ελλάδας, η εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα κρίνονται από το σωστό σχεδιασμό, τη ρεαλιστική στρατηγική και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε στο παρόν.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η απαίτηση, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνας να περάσει στον 21ο αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται πλέον ως επιβεβλημένη η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Αναφέρομαι μεταξύ άλλων στην τεχνολογία 3D printing, τα UAV’s και τη τεχνητή νοημοσύνη.

H μέχρι σήμερα σχεδίαση των εξοπλιστικών προγραμμάτων έγινε αποσπασματικά χωρίς πάντα τον αναγκαίο προγραμματισμό που πρέπει καθορίζει τη στρατηγική μιας κυρίαρχης χώρας. Την ίδια στιγμή οι συσχετισμοί δυνάμεων στην περιοχή, η στρατηγική έντασης από την γείτονα χώρα και τα νέα δεδομένα που απορρέουν από τις οι θαλάσσιες ζώνες μας (ΑΟΖ), δημιουργούν προκλήσεις και γεννούν κινδύνους.

Όλα τα παραπάνω μας υποχρεώνουν να τολμήσουμε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά στο τεχνολογικό μέλλον. Μας ωθούν στο να προγραμματίσουμε, σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε μια εντελώς διαφορετική στρατηγική άμυνας και ασφάλειας . Στη νέα εποχή είναι αδύνατο, ασύμφορο και θνησιγενές να πάμε με τους κανόνες, τα όπλα και το δόγμα του παρελθόντος. Η τεχνολογία πρέπει να αποτελέσει το σημαντικότερο στρατηγικό μας πλεονέκτημα. Ο Κύπριος Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης δήλωσε, ότι “στο μέλλον ένα ρομπότ θα πάρει το Νόμπελ”. Η 4η Βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει και θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στην ζώη μας και την καθημερινότητά μας. Σκεφτείτε πόσο αυτό θα επηρεάσει τον τομέα της Άμυνας ή της Ασφάλειας μιας χώρας.

Η ειρήνη και οι πόλεμοι ανά τους αιώνες, γίνονται για το νερό, την τροφή, την ενέργεια. Η τελευταία, σε συνδυασμό με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κρατά το κλειδί των εξελίξεων για το αύριο.

Το να παίζει όμως κανείς με τα εθνικά θέματα, πιστεύοντας ότι επιλύει ιστορικά προβλήματα, είναι ανεύθυνο, εθνικά επικίνδυνο και δημιουργεί μη αναστρέψιμες επιπτώσεις. Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσα δημοσίως, για το τι συζήτησαν οι κ.κ. Ερντογάν-Τσίπρας επί 2,5 ώρες στην Άγκυρα.

Πολλά όμως στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για “έντιμο συμβιβασμό” στο Αιγαίο και μας κουνούν το δάχτυλο για να μην είμαστε…μοναχοφάηδες στην εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Είναι βέβαια οι ίδιοι που υπέγραψαν τη ζημιογόνο Συμφωνία των Πρεσπών και χάρισαν εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα μακεδονική στους βόρειους γείτονές μας. Είναι οι ίδιοι που άφησαν στο έλεος μιας επιτροπής Ευρωπαίων γραφειοκρατών 10.000 κωδικούς εμπορικών προϊόντων, σε μια υπόθεση που συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική ήττα της Μεταπολίτευσης.

Η ΝΔ θα κάνει ότι χρειαστεί για να περιορίσει τις επιβλαβείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, θέτοντας ακόμα και βετο στην διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να παραφράσω τον μεγάλο ηγέτη Ουίνστον Τσόρτσιλ “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε να επιλέξει ανάμεσα στη μάχη και τη ντροπή. Επέλεξε τη ντροπή. Και τώρα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει τη μάχη για την πατρίδα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ