today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κ. Κυρανάκης: Ο στόχος μας είναι μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές

«Ο στόχος μας είναι μια καθαρή, μεγάλη, ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές. Είναι η πρώτη εθνική κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια, ο κόσμος θα εκφραστεί, θα εκφράσει τα συναισθήματά του γι’ αυτή την κυβέρνηση, την οργή του, τη θέλησή του για πολιτική αλλαγή, την επιθυμία του για μια καινούρια κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9» ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προφανώς δεν είναι εθνικές εκλογές, είναι όμως μια εθνική κάλπη» ενώ εκτίμησε ότι «θα καταγραφεί ένα ποσοστό, θα καταγραφεί μια διαφορά, θα καταγραφεί μια δυναμική της ΝΔ». Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει σε αυτές τις ευρωεκλογές και να στηρίξει τη ΝΔ, ώστε, όπως είπε, «λίγες εβδομάδες μετά, να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές, ώστε να αλλάξει επιτέλους πολιτική σε αυτή τη χώρα και να πάρει ανάσα ο ελληνικός λαός».

Στο ερώτημα πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, απάντησε ότι πιστεύει πως θα γίνουν Οκτώβριο, καθώς, όπως ανέφερε, «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι θα υποστεί μια μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές και έχει ήδη αποφασίσει ότι θα πάει μέχρι τον Οκτώβριο διότι δεν θα την ξαναδεί αυτή την εξουσία ποτέ στα μάτια του». Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε αισιόδοξος για τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές και εκτίμησε ότι αυτό θα είναι «το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να αλλάξει επιτέλους σελίδα αυτή η χώρα».

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για τα σκάνδαλα, επισήμανε ότι «θα έπρεπε να συζητάμε για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και φυσικά για τις λύσεις τις οποίες θέλει να δώσει μια νέα κυβέρνηση», επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τη συζήτηση αυτή και διερωτήθηκε για ποιο αδίκημα κατηγορείται η ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα στην υπόθεση Novartis. Για την υπόθεση Πετσίτη έκανε λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο που θα πρέπε να διερευνηθεί και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» προκειμένου, όπως ανέφερε, να διαπιστωθεί «ακριβώς ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Πετσίτη και που κατέληγαν τα χρήματα τα οποία έμπαιναν στους λογαριασμούς του γιατί προφανώς δεν είναι για τον ίδιο».

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι αυτή «είναι άλλη μια υπόσχεση του κ. Τσίπρα η οποία δεν τηρήθηκε». Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «πήγε στην κ. Μέρκελ στην οποία δεν ανέφερε απολύτως τίποτε και ουδέποτε διεκδίκησε γερμανικές αποζημιώσεις». Υπενθύμισε ακόμη ότι «από την κυβέρνηση της ΝΔ μεταξύ 2012 και 2014 είχε γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά κατά εντολή του αρμόδιου υπουργού οικονομικών από το γενικό λογιστήριο του κράτους». Γνωστοποίησε, τέλος, ότι στο θέμα αυτό θα αναφερθεί σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ