today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Παρασκήνιο από τις μετακινήσεις των εκλεκτών του Νίκου Παππά στα γραφεία τύπου του Εξωτερικού

Με πολλές καταγγελίες για κομματικές επιλογές εκλεκτών ολοκληρώθηκε ύστερα από ενάμισι μήνα η περιβόητη και πρωτοφανής  διαδικασία συνεντεύξεων για τις θέσεις στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

Στόχος, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι ο απόλυτος έλεγχος των κομβικών γραφείων τύπου του εξωτερικού από τους εκλεκτούς του συστήματος του Νίκου Παππά και η δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης σε αυτές τις -αναξιοκρατικές- επιλογές.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, είναι παντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι η ευθύνη για τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων δόθηκε στο υπηρεσιακό συμβούλιο με τρεις διευθυντές δοτούς από την πολιτική ηγεσία και όχι κατόπιν κρίσεως, και χωρίς συμμετοχή εκπροσώπου από το ΑΣΕΠ ή ανεξάρτητου δικαστικού. Με απλά λόγια ακόλουθοι τύπου (που η θέση ευθύνης και το επίδομα θέσης που τη συνοδεύει εξαρτάται από τον κ. Παππά και τον κ. Κρέτσο) κρίνουν συναδέλφους, που τους ξέρουν χρόνια και με τους οποίους όπως είναι φυσικό έχουν αναπτυχθεί σχέσεις συμπάθειας, αντιπάθειας, ανταγωνισμού, αντιζηλίας κ.λ.π.

β. Για τις θέσεις σε ορισμένα γραφεία ρωτήθηκαν σε όλους τα ίδια θέματα χωρίς καμία διαφοροποίηση, τα οποία θέματα εν τω μεταξύ είχαν διαρρεύσει. Τα θέματα επιπλέον δεν επιλέγονταν με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και ήταν πολύ λίγα αριθμητικά. Τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται…

γ. Με τις τροπολογίες που έγιναν πριν από μήνες αποφασίστηκε σκανδαλωδώς να ευνοηθούν (και να μοριοδοτηθούν) συγκεκριμένα στελέχη των Συμβούλων Τύπου  και επιλέχθηκε το μοναδικό κριτήριο που τους εξασφάλιζε τη μετάθεση σε Γραφείο Τύπου: η μοριοδότηση σε θέσεις ευθύνης στο εσωτερικό. Κατόπιν της επαίσχυντης αυτής απόφασης  υπάλληλος που τα έχει καλά με όλες τις κυβερνήσεις, ανταμείφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο (και όπως είχαμε προβλέψει) με το κομβικότερο για κάθε κυβέρνηση γραφείο τύπου σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, παρότι δεν μιλά τη γλώσσα της χώρας στην οποία τοποθετείται! Μια άλλη υπάλληλος που υπηρετεί σήμερα σε “πολυτελές” Γραφείο Τύπου μπόρεσε με την ίδια διάταξη να πάρει μετάθεση για άλλη χώρα, πολύ κοντά στην Ελλάδα, προκειμένου λίγο να χαμηλώσουν οι τόνοι ενόψει της ελεύσεως της Ν.Δ..

Ο συντάκτης του περίφημου Νόμου Παππά το 2015,  κάνοντας χρήση άλλων φωτογραφικών διατάξεων που είχε ο ίδιος βάλει στο νόμο κατόρθωσε (όπως ο ίδιος κυκλοφορούσε εδώ και μήνες) να πάρει κοντινό και βολικό Γραφείο Τύπου.

Τα Γραφεία Τύπου που είχαν κλείσει άρον άρον το 2015 σε Βουκουρέστι, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Σύδνευ γιατί ήταν “πολυδάπανα” και “αχρείαστα” ξανανοίγουν ελέω προεκλογικής περιόδου προκειμένου να βολευτούν και ορισμένοι εκλεκτοί.

Γενικώς η διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαδικασία δύο ταχυτήτων: μία για τους εκλεκτούς και μυημένους στα κόλπα και μία για τους νέους υπαλλήλους, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο εξωτερικό που αγωνίστηκαν πηγαίνοντας σε πολλαπλές συνεντεύξεις για να εξασφαλίσουν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυταπόδεικτο: τη θέση σε ένα Γραφείο Τύπου.

Είναι πάντως βέβαιο ότι στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν για όλες αυτές τις διαδικασίες και ειδική ομάδα ετοιμάζεται να διορθώσει όλα αυτά τα λάθη, να αναμορφώσει εκ βάθρων την πολύπαθη Γενική Γραμματεία σε εσωτερικό και εξωτερικό και να αποδείξει ότι το μόνο κριτήριο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η αξιοκρατία και τα συμφέροντα της χώρας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ