today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τον τοξικό διχασμό στη χώρα

Σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σήμερα, Κυριακή 14 Απριλίου, στον Ελληνικό Κόσμο τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία έδωσε έμφαση στην ποιότητα των υποψηφίων, αλλά και στο βασικό κριτήριο της επιλογής τους, την αξιοκρατία.

“Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική διότι σε 42 ημέρες από σήμερα, στις 26 Μαΐου, η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από 4 χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους”, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος σημειώνοντας πως καθένας και καθεμιά συμβολίζει και κάτι ξεχωριστό.

“Όλοι αγωνιστήκατε σκληρά για να φτάσετε εδώ. Κάποιοι όμως περισσότερο από άλλους κα αποδείξατε πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπενθύμισε ότι στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την πράξη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ και άνοιξε την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη.

“Ασφάλισε τη χώρα στο αγκυροβόλιο της Ευρώπης πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες τη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Από τότε έγιναν πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα, η ΝΔ είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη αλλά και η παράταξη που πριν από 4 χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κληθήκαμε με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνουμε μια εθνική επιλογή βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος”, πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις σε μια Ευρώπη που απειλείται από της δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

“Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ταυτότητα”, είπε ενώ τόνισε πως η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε την ανάγκη να τελειώνει η χώρα με τον τοξικό διχασμό στην πολιτική.

“Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ που ξεκινά την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πιο ποιοτική ευρωομάδα.

Απευθυνόμενος στους νέους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να μείνουν στην Ελλάδα, να προσφέρουν και να έχουν ίσες ευκαιρίες, αξιοκρατία και στηρίγματα.

“Η μεγάλη μάχη είναι τελικά για τη φανέλα. Είναι για τη ΝΔ. Εκείνο το βράδυ, της 26ης Μαΐου, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, χαμένων ευκαιριών, απαισιοδοξίας, δεν θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η ελληνική κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά μας. Θέλει λύσεις από εμάς. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα έχουμε καλύτερη ασφάλεια, πώς θα απαλλαγούμε από τους κουκουλοφόρους. Πώς θα δημιουργήσουμε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών. Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, να αισθάνονται ότι θα έχουν ίσες ευκαιρίες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Κάποιοι κάποτε μας είπαν ότι ή τους τελειώνουμε ή… Εμείς λέμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό στη χώρα μας. Για μία φωτεινή Ελλάδα, που πρέπει να προσέλθουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε. Κάντε τη σύγκριση του ψηφοδελτίου μας με τα ψηφοδέλτια των άλλων. Τότε θα αντιληφθούμε τη διαφορά”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος  στους νέους είπε: “Απευθύνομαι στα νέα παιδιά. Μην φοβηθείτε ποτέ ότι θα γίνουν για σας, χωρίς εσάς. Θα γίνουν για σας, αλλά με εσάς. Δεν θέλω ποτέ να απευθυνθώ στα παιδιά μου και να τους πείσω γιατί πρέπει να γυρίσουν στον τόπο τους. Θέλω να το κάνουν γιατί θα έχουν αξιοκρατία, ευκαιρίες και στήριγμα. Θέλω να στηρίξουμε τις αξίες εκείνες που έκαναν αυτήν τη χώρα σπουδαία”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές και ανέφερε: «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών

Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε το ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο παρουσίασε κορυφαίες στιγμές που καθιέρωσαν την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το βίντεο αυτό ξεκίνησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικά μηνύματα του βίντεο ήταν η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επένδυση στην πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην αίθουσα του Νέου Κόσμου στις 6:30 μμ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Eurokinissi
Eurokinissi

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από την εκπρόσωπο του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη.

Eurokinissi
Eurokinissi

Είκοσι από τους 42 υποψηφίους διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, συνδυάζουν την εμπειρία με την ανανέωση, καλύπτουν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα και έχουν αναφορές σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνουν πολλές και διαφορετικές δεξιότητες, έχοντας διανύσει ο καθένας τη δική του επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους εν ενεργεία πολιτικούς αποτελείται από 8 νομικούς, 7 στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, 5 καθηγητές ΑΕΙ, 3 στελέχη της δημόσιας διοίκησης, 3 πολιτικούς επιστήμονες, 3 γιατρούς, 3 δημοσιογράφους, 1 διπλωμάτη, 1 μηχανικό, 1 ηθοποιό, και 1 προγραμματιστή.

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ είναι οι εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, ‘Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κωνσταντίνος Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Άκης Τσελέντης, Βίκυ Φλέσσα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα των υποψήφιων Ευρωβουλευτών εδώ.

Δείτε την ειδική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ