today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ευρωψηφοδέλτιο Αισιοδοξίας, Ποιότητας, Ενότητας και Νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο οποίο εμπεριέχονται 42 ισχυρές προσωπικότητες που διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Του Γιώργου Μουρούτη

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την ενωτική διάθεση που κυριάρχησε με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι δίνουν πρωτίστως τη μάχη της φανέλας, δηλαδή τη μάχη για την επικράτηση της Ν.Δ. και την επικράτηση των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν τη φιλελεύθερη Παράταξη.

Το κλίμα ενότητας ενδυνάμωσε η παρουσία των δύο πρώην αρχηγών της Παράταξης του Αντώνη Σαμαρά (και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη) οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. συμμετέχουν 42 κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, της επιστήμης, της διπλωματίας, της αγοράς, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, όπου επικεφαλής τίθεται ο πρ. Πρόεδρος της Παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε εντύπωση;

Τα εξαιρετικά βιογραφικά των υποψηφίων, η ποιότητα των οποίων αποτελεί και το στίγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αυριανή κυβέρνησή του καθώς και το παρατεταμένο χειροκρότημα στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, εμβληματική προσωπικότητα του ψηφοδελτίου.  Ο ενθουσιασμός του κοινού για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δείχνει ένα πράγμα: ότι η κοινωνία αναζητά πρότυπα, ανθρώπους που το παράδειγμά τους εμπνέει και καθοδηγεί. Ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά σε ένα καλύτερο μέλλον, σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Αυτό που επίσης έκανε εντύπωση ήταν η συνολικά φρέσκια εικόνα της παρουσίασης, ο κανονικός (και όχι ξύλινος) πολιτικός λόγος των υποψηφίων και η ηγετική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη,  οποίος πλέον εμφανίζεται με τον αέρα του εν δυνάμει πρωθυπουργού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του επιχείρησε να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας και να αποφύγει την αντιπολίτευση προς τον κ. Τσίπρα, προτάσσοντας το όραμά του για μια καλύτερη Ελλάδα, τη «φωτεινή Ελλάδα» όπως την ονόμασε, καλώντας τον κόσμο να πάει να ψηφίσει προκειμένου «να υπηρετήσουμε μια φωτεινή Ελλάδα».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή θα είναι και η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία προς τις κάλπες, να μετατρέψει την ψήφο αποδοκιμασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε ψήφο ελπίδας προς τη Νέα Δημοκρατία. Να αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα βυθισμένο στον βούρκο της λασπολογίας να αναφέρεται στο χθες, στα (δήθεν) σκάνδαλα και εκείνος να σχεδιάζει το αύριο της χώρας, επιχειρώντας να εμπνεύσει (κυρίως) τη νέα γενιά.

Αυτή είναι η στόχευσή του. Να δημιουργήσει, ως νέος πολιτικός, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον όπου οι Έλληνες θα μπορούν να δημιουργήσουν σε μια κανονική χώρα που θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ