today-is-a-good-day
17 C
Athens

Εξάρχεια: Οι δράστες που αφόπλισαν τους λιμενικούς εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί

Τους αστυνομικούς παρίσταναν οι ένοπλοι που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του Λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” αυτό ανέφεραν στην εφημερίδα πηγές από το Λιμενικό με γνώση της υπόθεσης, ενώ το ίδιο φέρονται να έχουν επισημάνει σε καταθέσεις τους, στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη σοβαρότητα όσων φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μερικά μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων. Με δυσπιστία πάντως αντιμετωπίζουν τις μαρτυρίες των στελεχών του Λιμενικού τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση.

Για λίγο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, τα στελέχη του λιμενικού πίστεψαν προσωρινά ότι απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε επιχειρήσεις στο παρελθόν, και, μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα».

Μόνο όταν ένας από τους ένοπλους κόλλησε το όπλο του στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ