today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Δ.Παπαδημούλης: Εφικτός ο στόχος της εκλογής 6 ευρωβουλευτών

Με σύνθημα “Μαχητικά, Σταθερά , Αποτελεσματικά” δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό του έργου του με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου στις 18 Απριλίου. Ο κ. Παπαδημούλης παρουσίασε δυο απολογιστικούς τόμους και 12 θεματικά φυλλάδια που αφορούν σε ένα κομμάτι της δουλειάς του στην Ευρώπη.

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Το ποσοστό του θα είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι του δίνουν οι δημοσκοπήσεις» τόνισε προσθέτοντας την εκτίμηση του πως «μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι υπάρχει αισθητή βελτίωση του κλίματος και της συσπείρωσης. Είναι κάτι που καταγράφεται, άλλωστε, σε όλες τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις περιοδείες του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε «σκοπεύω να οργώσω όλη τη χώρα μαζί με τους συνυποψήφιους μου».

Χαρακτήρισε εφικτό το στόχο της εκλογής 6 ευρωβουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πάντως ως προϋπόθεση «να προβάλλουμε το σημαντικό μας έργο στην Ευρωβουλή και τους στόχους για την επόμενη πενταετία».

Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει μια αποτελεσματική εκστρατεία κατά της χαλαρής ψήφου και απευθύνθηκε στα νέα παιδιά, και ειδικά στους 17χρονους οι οποίοι ψηφίζουν εφέτος για πρώτη φορά, λέγοντας «δεν πρέπει να αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς πριν από αυτούς».

Τέλος, είπε πως οι ευρωεκλογές είναι πρόβα τζένεραλε των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου και σκαλοπάτι για μια νέα τετραετία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Παπαδημούλης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ή αξιολόγηση για τους συνυποψήφιούς του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου είναι αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δίκη μου ευθύνη είναι όχι η αξιολόγηση τους, αλλά να δουλέψουμε εντατικά και συλλογικά όλες και όλοι μαζί, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για μια ισχυρή και ενωμένη ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία.

Βιογραφικό στοιχεία

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και μπήκε με υποτροφία και σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε ως μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004). Από τα 18 του μετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εντάσσεται στην Αριστερά, όπου και παραμένει σταθερά από τότε.

– Μέλος του προεδρείου του Κ.Σ της ΕΦΕΕ (1976-1979), της ηγεσίας του «Ρήγα Φερραίου» και αργότερα του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.

– Μέλος της επιτροπής που συνέταξε το Κοινό Πόρισμα ΕΑΡ- ΚΚΕ (1988) που οδήγησε στη συγκρότηση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

– Μέλος των αιρετών ηγετικών οργάνων του Συνασπισμού από την ίδρυσή του ως ενιαίο κόμμα (1992) και στη συνέχεια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα.

– Εκλέχτηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2004-2009) και στο ελληνικό Κοινοβούλιο (2009-2014)

– Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (2009-2014) και αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ομάδας της Αριστεράς.

– Τον Ιούλιο του 2014 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 42,1% ενώ τον Ιανουάριο του 2017 επανεκλέχθηκε με ποσοστό 73,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ