today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Η Όπρα Γουίνφρεϊ δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πουέρτο Ρίκο

Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, Όπρα Γουίνφρεϊ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια (1,78 εκατομμύρια ευρώ) στο Πουέρτο Ρίκο για την ανοικοδόμηση της χώρας, μετά τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα «Μαρία» το 2017.

Την περασμένη Δευτέρα, από το Πρόγραμμα Ανακούφισης και Αποκατάστασης από Καταστροφές της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ισπανική Ομοσπονδία και από το Ίδρυμα Τεχνών Flamboyant ανακοινώθηκε ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ θα διαθέσει 2 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας.

Την παρουσιάστρια ενέπνευσε για τη γενναιόδωρη κίνηση, ο Λιν Μάνουελ Μιράντα, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και συνθέτης.

«Συγκινήθηκα τόσο από τον Λιν Μάνουελ Μιράντα, ο οποίος μετέφερε το μιούζικαλ “Χάμιλτον” στο Πουέρτο Ρίκο και αποφάσισε να στηρίξει την κοινότητα, στην οποία μεγάλωσε, ώστε πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις προσπάθειες ανοικοδόμησης ενός νησιού τόσο πλούσιου σε πολιτισμό, ομορφιά και κληρονομιά» αναφέρεται σε δήλωση της Όπρα Γουίνφρεϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ