Επίσκεψη Ν.Ντιμιτρόφ στο Βερολίνο με φόντο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ

270
ΑΠΕ

Η ενημέρωση της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας για την κατάσταση στα Σκόπια μετά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, καθώς και η προώθηση του αιτήματος για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν το αντικείμενο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησαν χθες στο Βερολίνο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός τωνν Σκοπίων, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Οι δύο αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος κατόπιν, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι «η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να βασίζεται πάνω μας στον απαιτητικό δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση – αξίζει τον κόπο», για να προσθέσει: «Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι φίλοι θα είναι πάντα φίλοι». Ο κ. Ντιμιτρόφ από την πλευρά του χαρακτήρισε τον κ. Ροτ «τεράστιο φίλο» των Σκοπίων και τον ευχαρίστησε θερμά για την «προσωπική του συμβολή στην επιτυχία» της.

Οι κ.κ. Οσμάνι και Ντιμιτρόφ ενημέρωσαν ακόμη την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων να δηλώνει ότι η χώρα του είναι ήδη καλά προετοιμασμένη για να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις σήμερα, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ευθύνη των Σκοπίων να πείσει την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της για την πρόοδό της.