today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Με σωτήρες τους Μαρξιστές

Προφανώς το laspus linguae του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η αριστερή κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει πίσω της καμμένη γή αποτύπωνε το ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί πλέον ότι θα είναι οι ηττημένοι των εκλογών. Από την άλλη πλευρά όμως η φράση ότι δεν θα αφήσουν πίσω τους καμμένη γή, είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια να πεισθεί μία κατεστραμμένη κοινωνία ότι η αριστερή διακυβέρνηση διέσωσε την χώρα! Όμως, με αφορμή ότι την οικονομική πολιτική για την διάσωση της χώρας και ημών των Ελλήνων –όπως διατείνεται τουλάχιστον- την διαχειρίζεται ένας αυτοαποκαλούμενος ή θεωρούμενος Μαρξιστής ας επισημάνουμε τα εξής.

Του Νίκου Σίμου

Προσωπικώς ομολογώ ότι δεν είμαι συνεπής μελετητής των θεωριών του Μαρξ, διότι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο». Προφανώς δε ο Κάρολος ήταν ήδη ξεπερασμένος όταν μας επιβάλλονταν κάποια διαβάσματα. Επομένως αφήνουμε την «ειδικότητα» σε όλους αυτούς (πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων) της σημερινής κυβερνώσας αριστεράς που αποστηθίζουν απλώς μερικά τσιτάτα του.

Επειδή οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν δουλέψει κανονικά θεωρούν ότι ισχύει και στην σημερινή κοινωνία αυτό που έλεγε ο διαχρονικός καθοδηγητής τους, ότι ο εργαζόμενος, όσο προοδεύει η βιομηχανία γίνεται όλο και πιο εξαθλιωμένος φτωχός! Ενάμισυ αιώνα μετά, σε καμμιά απομόνωση δεν μπαίνει ο εργαζόμενος όπως έλεγε ο μεγάλος. Αρκεί να δει κανείς στον δυτικό κόσμο τι δυνατότητες ανάδειξης προσφέρονται στους εργαζομένους, ώστε να αντιληφθεί κανείς οτι ο συγκεκριμένος τύπος έγραφε για τον καιρό του και μόνο και δεν μπορούσε να δει πέρα από την μύτη του.

Το ωραίο είναι ότι οι νεοκομμουνιστές νεομαρξιστές κυβερνήτες μας πήραν την προτροπή του Καρόλου προς το προλεταριάτο και την εφαρμόζουν πάνω μας αλλά όχι πάνω τους. Δηλαδή ότι δουλειά των προλετάριων είναι να καταστρέψουν όλες τις εξασφαλίσεις της ατομικής ιδιοκτησίας. Και τι βλέπουμε σήμερα; Με συνέπεια καταστρέφουν με τα μέτρα τους την ατομική ιδιοκτησία ενώ διαβάζοντας τα πόθεν έσχες τους μάλλον καλά προφυλάσσουν την δική τους! Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου που έλεγε και ο Καραγκιόζης στον Χατζηδιαβάτη
Και μια και έχει μπει στα βαθιά ο πρωθυπουργός μας στα εξωτερικά και θέλει να κλείσει και άλλες εξωτερικές εκκρεμότητες όπως «έκλεισε» και το Σκοπιανό, ας του θυμίσουμε, δεδομένου ότι θεωρεί εαυτόν συνεπή μαρξιστή, ότι, με τις απόψεις του θείου Κάρολου δεν μπορούν να πάνε μακρυά τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αντιθέτως καήκαμε! Διότι ο Μαρξ στην υπόθεση της ελληνικής Επανάστασης του ’21, υπήρξε ιδιαιτέρως Ανθέλληνας. Για την ελληνική εξέγερση του 1854 στις τουρκοκρατούμενες Ήπειρο, Θεσσαλία και της Μακεδονία έλεγε ότι τα εθνικά σχέδια για την ελληνική ανεξαρτησία «διακηρύσσονται από τους ληστές των βουνών, δίχως να βρίσκουν απήχηση στους αγροτικούς πληθυσμούς του κάμπου» και ότι είναι αποτέλεσμα «ρώσσικων μηχανορραφιών»! Τους δε Κρητικούς όταν είχαν εξεγερθεί, τους χαρακτήριζε «όργανα των Ρώσων». Ο δε «συνεταίρος του» Ένγκελς ενέτασσε τους  Ελληνες στους «λαϊσκους που είναι και παραμένουν τσιράκια του τσαρισμού» καθώς και ότι πρέπει «κι αυτοί οι ίδιοι και το δικαίωμά τους για ζωοκλοπή να θυσιαστούν ανελέητα στα συμφέροντα του ευρωπαϊκού προλεταριάτου»!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ