today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ε.Βενιζέλος για Novartis: Πρόκειται για επίθεση κατά του πολιτεύματος

Για πολιτική επένδυση στο σκάνδαλο της Novartis και για «επίθεση κατά του πολιτεύματος» μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι παραβιάζεται κατά τρόπο προφανή το Σύνταγμα», καθώς ο «ΣΥΡΙΖΑ κάνει παρερμηνεία του Συντάγματος».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «η υπόθεση σε ό,τι με αφορά δεν έπρεπε να σταλεί καν στη Βουλή, διότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο, το όνομά μου περιελήφθη νομίζω από κεκτημένη ταχύτητα, επειδή είμαι ένα πρόσωπο που συμβολίζει μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη και παίζω έναν ενεργό ρόλο στην άσκηση της αντιπολίτευσης και στην υπεράσπιση της αλήθειας».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε πως «πρόκειται για μία βαρβαρότητα κατά των θεσμών. Εδώ δεν πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα, εδώ πρόκειται για μία επίθεση κατά του πολιτεύματος, πρόκειται για μία αλλοίωση θεμελιωδών στοιχείων της συνταγματικής τάξης. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, προαναγγέλλει, προωθεί, δικάζει, καταδικάζει, παραβιάζει κάθε τεκμήριο αθωότητας και κάθε αρχή και κανόνα του κράτους δικαίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει, υπάρχουν κάποιες πράξεις “κατά την άσκηση” των καθηκόντων των Υπουργών και κάποιες άλλες “επ´ ευκαιρία της άσκησης”, διότι δεν νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης. Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η οριστική της απόρριψη από την επόμενη Βουλή. Άρα αναδρομικά, μόλις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί της αναπομπής της υπόθεσης χωρίς ευρήματα, χωρίς στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια βάναυση προσβολή και του Συντάγματος και του άρθρου 263Β που τώρα το επικαλούνται και το ανακάλυψαν», επεσήμανε και τόνισε πως «το σημαντικότερο δεν είναι ότι ταλαιπωρούνται δέκα άνθρωποι, ταλαιπωρείται ο πολιτικός και δημόσιος βίος της χώρας, εξευτελίζονται οι θεσμοί, αυξάνεται η δυσπιστία προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας, καταργείται η δυνατότητα συναίνεσης, καταργείται η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένα μέτωπο εθνικής υπευθυνότητας που να στηρίξει το μέλλον της χώρας. Η συζήτηση που κάνουμε γίνεται προφανώς για αντιπερισπασμό, επειδή υπάρχουν όλες οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει, η υπόθεση Πετσίτη, η υπόθεση Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και ούτω καθεξής, δηλαδή τεράστια ζητήματα, αλλά και αυτά, όλα μαζί, θα έλεγα ότι είναι εκτός θέματος, εάν το θέμα της χώρας είναι η επιβίωσή της».

«Οι προτεραιότητές μας θα έπρεπε να είναι πώς ξαναστήνεται στα πόδια της η χώρα και εμείς ασχολούμαστε, επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ευτελούς, μικροκομματικής, να συζητούμε εκτός θέματος και να ταλαιπωρούμε τη χώρα, τους θεσμούς και να ακυρώνουμε το μέλλον των παιδιών μας», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ