today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ερώτηση Κ.Καραμανλή για την παραχώρηση του Θριασίου

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με τις εξηγήσεις που ζήτησε με επιστολή της η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την κυβέρνηση, διερευνώντας το ενδεχόμενο η σύμβαση παραχώρησης για το κέντρο εμπορευματικών μεταφορών στο Θριάσιο να συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία ζητούνται εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την παραχώρηση του Θριασίου, ενισχύει τις ανησυχίες για τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε η εν λόγω παραχώρηση και επιβεβαιώνει πλήρως τις σημαντικές ενστάσεις που ήγειρε η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Στο κείμενό της η Κομισιόν θέτει σειρά ερωτημάτων -δεκατρία τον αριθμό-, μεταξύ άλλων αναφορικά με τον τρόπο που σχεδιάστηκε ο διαγωνισμός (που, αν και διεθνής, η προκήρυξή του εκδόθηκε μόνο στα ελληνικά), τους όρους που περιλάμβανε (καθώς επέτρεπε -αντιθέτως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο- τη συμμετοχή εταιρειών real estate), τον καθορισμό του ελάχιστου τιμήματος παραχώρησης αλλά και τις προκλητικές επιπρόσθετες εγγυήσεις και αποζημιώσεις προς όφελος του παραχωρησιούχου.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, πλήρως εκτεθειμένη και αναξιόπιστη απέναντι στους δυνητικούς επενδυτές. Και αυτό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση και του Θριασίου ΙΙ.

Ευελπιστούμε -αν και διατηρούμε σημαντικότατες αμφιβολίες- ότι δεν θα τιναχθεί και αυτή η επένδυση στον αέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ