today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Εισέβαλαν με καδρόνια στο Πάντειο. Αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία

Αποχώρησαν οι φοιτητικές παρατάξεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναβάλλοντας την εκλογική διαδικασία, μετά την εισβολή ομάδας ατόμων, με καδρόνια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Εν τω μεταξύ, διπλή είναι η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο. Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Κατά τα άλλα, οι διαδικασίες στις υπόλοιπες σχολές βαίνουν ομαλά. Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή των φοιτητών είναι ικανοποιητική, αλλά είναι πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για το τελικό ποσοστό των φοιτητών που θα ψηφίσουν. Το στοίχημα για τις παρατάξεις, παραμένει, φυσικά, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες», σχολίασε εκ μέρους της ΔΑΠ, ο Αλέξανδρος Μίχας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι φοιτητές θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΑΠ, «που αντιπροσωπεύουν το όραμα των φοιτητών για ένα σύγχρονο και ανοικτό πανεπιστήμιο.

«Είναι βασικό οι φοιτητές να γίνουν πρωταγωνιστές και να πάρουν στα χέρια τους με την ψήφο τους τη μόρφωση και το μέλλον τους», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της Παναπουδαστικής ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. «Η αποχή δεν θα φωνάξει για τα δικαιώματά μας», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η αποχή μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. «Μπορεί να μεταφραστεί ως ανοχή στην επίθεση που βιώνουμε σήμερα στην εκπαίδευση και το μέλλον μας, κυρίως από τη ΔΑΠ. Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή, να εκλέξουν οι φοιτητές εκπροσώπους-αγωνιστές, που θα αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ΕΕ», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ