today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Τέσσερα ευρήματα καταδικαστικά του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάλυση του Νίκου Σίμου

Η αριστερή διακυβέρνηση, λόγω της διαπιστούμενης αποτυχίας της έχει επιτύχει να ανατρέψει παραδοσιακά ευρήματα των δημοσκοπήσεων! Ένα πρώτο παράδειγμα του τι εννοούμε είναι και το εξής:

Κατά το παρελθόν στις ερωτήσεις είτε για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία των δύο βασικών αρχηγών που διεκδικούσαν την διακυβέρνηση, είτε για την καταλληλότητά τους στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, οικονομικών και κοινωνικών, συνήθως ο λαός, εκδήλωνε την επιφυλακτικότητά του έναντι γενικώς του πολιτικού συστήματος, αναδεικνύοντας τον ΚΑΝΕΝΑ ως… καταλληλότερο.

Γράφει ο Νίκος Σίμος

Σε όλες όμως τις έρευνες του τελευταίου εξαμήνου, όταν τίθεται ανάλογη ερώτηση εμφανίζεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ στην …δεύτερη θέση και να τον περνάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα σε σχετική έρευνα της RASS ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείτο του ΚΑΝΕΝΑΣ κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερο εύρημα: Στα οικονομικά ζητήματα που καίνε την κοινωνία όπως είναι η φορολογία, στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για μείωση των φόρων (έρευνα Pulse) ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν προηγείται μόνο του κ. Τσίπρα κατάς 16 ποσοστιαίες μονάδες αλλά και του ΚΑΝΕΝΑΣ κατά 10 ποσοσταίες μονάδες. Το εύρημα αυτό έχει την σημασία του διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο αρχηγός της είναι μονίμως στο στόχαστρο της κυβερνητικής προπαγάνδας και των ΜΜΕ που την υποστηρίζουν ότι είναι οπαδοί νεοφιλελεύθερων «θατσερικών» πολιτικών κοινωνικής αναλγησίας.

Τρίτο εύρημα, που καταρρίπτει το πολυδιαφημισμένο success story της κυβέρνησης. Οι πολίτες θεωρούν παραμύθι τόσο την απεμπλοκή από τα Μνημόνια όσο και τις δήθεν θετικές επιπτώσεις από τον τερματισμό των μνημονίων επί της πραγματικής Οικονομίας και των οικονομικών των ελληνικών νοικοκυριών.
84,25% (!) έχει απαντήσει ότι δεν έχουμε απεμπλακεί από τα Μνημόνια ενώ ένα 70% υποστηρίζει οτι παρά την πολυδιαφημιζόμενη έξοδο από αυτά θα χειροτερεύσουν οι οικονομικές συνθήκες.

Ιδιαίτερης αξιολόγησης πρέπει να τύχει και ένα άλλο στοιχείο. Αυτό που αφορά στον χρόνο των εκλογών, διότι από τον στοιχείο αυτό προκύπτει ότι οι πολίτες θέλουν πλέον άλλον κυβερνήτη. Το πρωτόγνωρο δημοσκοπικό φαινόμενο είναι το εξής: Ενώ καθ’όλη την διάρκεια των ετων της Μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα, σε κάθε πολιτική έρευνα της κοινής γνώμης όταν αυτή ερωτάτο για τον χρόνο των εκλογών προτιμούσε την εξάντληση της θητείας της κάθε κυβέρνησης, κυρίως για λόγους πολιτικής σταθερότητας, για πρώτη φορά, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες απαιτούν άμεση ει δυνατόν προσφυγή στις κάλπες. Αυτό έχει καταγραφεί σε τρεις τουλάχιστον δημοσκοπήσεις με ποσοστά υπέρ των άμεσων εκλογών που κυμαίνονται από 57% έως και 65%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ