today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ν.Φίλης: Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας

Επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του ότι ο πρωθυπουργός αντήλλαξε το Μακεδονικό με τη μη μείωση των συντάξεων, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αποδείξεις αποδίδει μια σοβαρότατη κατηγορία στον κ. Τσίπρα για συναλλαγή, δηλαδή τον καταγγέλλει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ότι έκανε συναλλαγή η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους στο Μακεδονικό αντί των συντάξεων, όμως δεν τολμά να επαναλάβει την ίδια βαριά κατηγορία στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τόνισε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του κυβερνώντος κόμματος. «Η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη θυμίζει το ποντίκι που βρυχάται», δήλωσε επίσης.

 

Παραλλήλως ο κ. Φίλης επιτέθηκε στη Ν.Δ. και για τα δάνεια που έχει πάρει: «Ούτε σε 80 χρόνια δεν θα τα ξεπληρώσει. Ποιος πολίτης έχει πάρει ρυθμίσεις για 80 χρόνια; Πότε θα ξεπληρώσετε τα δάνεια της; Αυτό θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ζητήματα ανομίας είπε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος ενώ επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας. Για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ο Ν. Φίλης είπε πρόκειται για διαχρονικά προβλήματα εγκληματικότητας που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει. Ειδικά για τις φυλακές τύπου «Γ» -που σε κάθε ευκαιρία επαναφέρει η Ν.Δ. στο διάλογο – υποστήριξε ότι «δεν είναι λύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ