today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Η έξαρση της βίας είναι καρπός της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πολλαπλά συμβάντα βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο 24ωρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και την ανομία. Όσα συνέβησαν στη διάρκεια λίγων μόνον ωρών, διαψεύδουν πλήρως την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε μία ημέρα είχαμε τα εξής κρούσματα:

• Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ (!) σε Εισαγγελέα και τους Λιμενικούς που τον συνόδευαν, στα Εξάρχεια, την ώρα που γινόταν έρευνα για ναρκωτικά σε κτίριο υπό κατάληψη.
• Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών από κακοποιούς στα Άνω Λιόσια.
• Ευρείας έκτασης επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, μετά από αγώνα βόλεϊ, στη Θεσσαλονίκη,.
• Ανατίναξη ΑΤΜ στο Παλαιό Φάληρο,
• Συνεχιζόμενα άγρια επεισόδια στα Διαβατά από αιτούντες άσυλο που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Η έξαρση των φαινομένων της βίας δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστά καρπό της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πάνω από 4 χρόνια, οι αρμόδιοι υπουργοί, δέσμιοι των ιδεοληψιών τους, επέτρεψαν με την ανοχή και την φροντίδα τους για τη διατήρηση των εκλεκτικών συγγενειών με περιθωριακούς κύκλους, να εκτραφεί το τέρας της βίας και της ασυδοσίας. Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα επίχειρα των επιλογών τους.

Οι πολίτες, ωστόσο, γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν αλλάζει όσο παραμένουν στη θέση τους αυτοί που προκάλεσαν αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση. Γνωρίζουν ότι για να αλλάξει το τοπίο στην δημόσια τάξη και να αισθανθεί και πάλι ασφαλής ο πολίτης στην γειτονιά του, στην πόλη και το χωριό του, πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβερνητική αλλαγή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ