today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη στάση της στο Μακεδονικό η ΝΔ επέλεξε το στρατόπεδο της ακροδεξιάς

«Με τη στάση της στο Μακεδονικό η Νέα Δημοκρατία επέλεξε σαφώς να πάρει θέση στο στρατόπεδο που πρέπει να ηττηθεί στις ευρωεκλογές, προς όφελος της Ευρώπης και των αξιών της», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνοντας ότι 33 ευρωβουλευτές από όλο το δημοκρατικό φάσμα, ανάμεσα τους και τρεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προτείνουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΖΑ αναρωτιέται: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που συνεχίζουν να τον κατηγορούν για “επιζήμια συμφωνία” και “συναλλαγή”, άραγε πού τοποθετούνται μέσα στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα;».

Και σημειώνει: «Σε αυτές τις ευρωεκλογές, πρώτιστο καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκράτη Ευρωπαίου πολίτη είναι να νικηθεί η Ακροδεξιά. Άρα, και η πατριδοκαπηλία και ο εθνολαϊκισμός και η εθνικιστική ρητορική που την τρέφουν. Και η ΝΔ δυστυχώς, με τη στάση της στο Μακεδονικό επέλεξε σαφώς να πάρει θέση σε αυτό το στρατόπεδο, που πρέπει να ηττηθεί προς όφελος της Ευρώπης και των αξιών της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ