today-is-a-good-day
19 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αύριο για την κατάσταση στις συγκοινωνίες

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες, που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, απηύθυνε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, διεκδικούν το ανθρώπινο δικαίωμά τους στη μετακίνηση, την τακτική, ασφαλή, αξιοπρεπή και σε λογικές τιμές και επανέλαβαν εκ νέου ότι “το πρόβλημα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) είναι βαθιά πολιτικό”.
Η φοιτήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μέλος της πρωτοβουλίας, Φωτεινή Σαλονικίδου, επισήμανε ότι η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ “όχι μόνο δεν πάει άλλο, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ προστίθενται ολοένα και περισσότερα ζητήματα”. Όπως είπε, “μετά από τέσσερις μήνες κινητοποιήσεων τα αιτήματα του επιβατικού κοινού μένουν ανεκπλήρωτα και οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται, παραπέμπουν καθαρά σε μπαλώματα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου”.
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε “θετική μεν, σπασμωδική δε”, την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να διανέμονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μέσω δύο κεντρικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών για ΑμεΑ και όχι μέχρι τις 28/2 κάθε έτους, διερωτώμενη “του χρόνου όμως τι θα γίνει”;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ