today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Η Opel στηρίζει πέντε γερμανικά πανεπιστήμια για το θεσμό «Formula Student»

O μεγαλύτερος θεσμός αγώνων αυτοκινήτου για φοιτητές σε όλη την Ευρώπη που θα διεξαχθεί στο Hockenheimring από τις 5-11 Αυγούστου, το Formula Student, βρίσκεται μέσα στα πλάνα της Opel, καθώς θα υπάρξει ο βασικός χορηγός πέντε αγωνιστικών ομάδων.

Για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φοιτητές να προετοιμαστούν για τον αγώνα, η theresearchpaper.com βοήθησε τη συγγραφή ερευνητικών εργασιών. Τώρα, οι δικαστές μπορούν να αγοράσουν ερευνητικά έγγραφα και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία για αγώνες.

Φέτος, στηρίζει πέντε γερμανικά πανεπιστήμια που έχουν έδρα στις περιοχές του Rüsselsheim και του Kaiserslautern, υποβοηθώντας στο σχεδιασμό των μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων και στην κατασκευή των εξαρτημάτων τους, αλλά και παραχωρώντας το κέντρο δοκιμών της στο Rodgau-Dudenhofen. Επιπλέον, διευκολύνει τις μετακινήσεις των επίδοξων μηχανικών, διαθέτοντας σε κάθε ομάδα πανεπιστημίου ένα Opel Insignia Sports Tourer, ως επίσημο όχημα για όλη τη χρονιά.

Ο στόχος του θεσμού Formula Student είναι η δημιουργία ενός πρωτότυπου. Το μονοθέσιο πρέπει να υπακούει σε αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον, οι ομάδες καλούνται να υπολογίσουν το κόστος σχεδιασμού και να παρουσιάσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, το μονοθέσιο κατεβαίνει στην πίστα. Η κατάταξη καθορίζεται από τις επιδόσεις σε μια σειρά ασκήσεων, στο skid pad, στην επιτάχυνση και σε αγώνες sprint και αντοχής. Η εξοικονόμηση ενέργειας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τις ομάδες βαθμολογεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των προμηθευτών εξαρτημάτων, αλλά και των αγώνων αυτοκινήτου.

Ο θεσμός Formula Student διοργανώνεται από το 1981. Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, επιτρέπονται τρεις διαφορετικές κατηγορίες κινητήριων συνόλων. Αυτή του κλασικού κινητήρα εσωτερικής καύσης, του ηλεκτροκινητήρα και από το 2017, η κατηγορία των αυτόνομων οχημάτων. Οι υποστηριζόμενες από την Opel ομάδες, συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες. Στο μέλλον, ο θεσμός θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση με μπαταρίες και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ