today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σ.Αναγνωστοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών παράδειγμα ιστορικής σημασίας

Συμφωνία για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, που θα συνδέει τους Προμάχους στην Ελλάδα, με το Majden των Σκοπίων υπέγραψε στα Σκόπια η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Επίσης, προσυπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της γείτονας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί παράδειγμα ιστορικής σημασίας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και στην ευρωπαϊκή ήπειρο» διαμήνυσε μιλώντας στη συνεδρίαση του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου. Τόνισε επίσης πως «η υπογραφή και η έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύει την πολιτική βούληση για ένα κοινό μέλλον με ειρήνη και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που θα έχει για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών, η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης που υπεγράφη κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων, ενώ αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική και ενταξιακή πορεία της γείτονος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ