today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ο Α.Τσίπρας μετονόμασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε… αεροδρόμιο της «Μίκρας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο της Μίκρας» αντί για Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ, στα Σκόπια.

Όπως είναι φυσικό πολλοί αναρωτήθηκαν αν ο Έλληνας πρωθυπουργούς απέφυγε εσκεμμένα να χρησιμοποιήσει το σημερινό όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», επειδή βρισκόταν στα Σκόπια…

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναλάβει «καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας». Ωστόσο, συνέχισε μιλώντας για τη συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών, όταν έκανε λόγο για «αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν αφήνουν περιθώριο για κάποια παρερμήνευση καθώς μίλησε για την πολιτική αεροπορία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ενώ η αναφορά «Μίκρα» αφορά μόνο το στρατιωτικό αεροδρόμιο, αφού από το 1992, το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λέγεται «Μακεδονία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολιτικό αεροδρόμιο βρίσκεται και το ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας και όχι στο στρατιωτικό για να «αιτιολογείται» η αναφορά σε «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Για να μην μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ότι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρν υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Το βίντεο έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ