today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Οι υπόγειες κοινωνικές ανακατατάξεις ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν υπόγειες ανακατατάξεις στην κοινωνία, που ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, εκτίμησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις δημοσκοπήσεις παγκοσμίως είναι ότι “χάνουν” ένα κομμάτι της κοινωνίας», ανέφερε η υπουργός, η οποία μίλησε για «τριπλή κινητικότητα» η οποία «δημιουργεί μεγάλη δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως εξήγησε, πρώτον, ανεβαίνει η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και μετά. Δεύτερον, «υπάρχει αυτοοργάνωση του προοδευτικού χώρου, υπάρχουν “ρυάκια” από διανοούμενους, κινήματα, και “αστέγους” του ΠΑΣΟΚ, που όλα μαζί “εκβάλουν” στον ΣΥΡΙΖΑ». Τρίτον, «υπάρχει η συνειδητοποίηση της ανάγκης συγκρότησης ενός προοδευτικού προγράμματος που θα αποτελέσει απάντηση στην νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά επιθετικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, χαρακτήρισε προκλητική την τροπολογία του 2013, που απάλλασσε από τις ευθύνες τους τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις, ενώ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός επανέλαβε ότι με τον κανόνα 1:1 θα είναι όσες και οι αποχωρήσεις το 2018, δηλαδή 9.040, ενώ χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που επιτεύχθηκε έχουν δρομολογηθεί οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή και οι 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίζει ότι, εάν η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων επιστρέψει στον κανόνα 1:5, όπως υπόσχεται η ΝΔ, ο αριθμός των προσλήψεων θα διαμορφωνόταν σε περίπου 1.800, που αρκούν μόνο για τις ανελαστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του διπλωματικού σώματος.

Επίσης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε την ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, που θα είναι περισσότερο εξοικειωμένο με την υψηλή τεχνολογία, προκειμένου να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ