today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Α.Τσίπρας: Με τον φίλο, Ζ.Ζάεφ, δεν πιστεύαμε πριν από έναν χρόνο ότι μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο

«Στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα της οικονομικής συνεργασίας των χωρών μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για ένα μέλλον συνανάπτυξης & φιλοδοξούμε αυτός ο δρόμος να αποτελέσει οδηγό για την επίλυση και άλλων κρίσεων», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του λίγο πριν απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ.

Εντυπωσιασμένος για το ενδιαφέρον που καταγράφεται στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώνει τη δίψα που υπήρχε στις δύο χώρες «να έρθουμε πιο κοντά, η μια να βοηθήσει την άλλη, να αξιοποιήσει η μια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της άλλης».

«Με τον φίλο, Ζόραν Ζάεφ, δεν πιστεύαμε πριν από έναν χρόνο ότι μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», «αποδείξαμε ότι τα Βαλκάνια δεν είναι μια περιοχή που παράγει μόνο αδιέξοδα. Αρκεί να υπάρχει από κοινού βούληση και αποφασιστικότητα για αμοιβαία επωφελείς λύσεις, που επουλώνουν πληγές του παρελθόντος και ανοίγουν έναν κοινό δρόμο σε ένα κοινό μέλλον αισιοδοξίας». Είπε.

Τόνισε επίσης, ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά να φτάσουμε εδώ, να καταρρίψουμε εθνικισμούς και πατριοδοκαπηλείες και να καταλήξουμε σε μια πατριωτική συμφωνία και για τις δύο πλευρές, γιατί έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ