today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Β.Μειμαράκης: Το ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα θα βγεί από την ευρωκάλπη

«Η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές και στις εθνικές εκλογές το μήνυμα θα δοθεί απ’ την άλλη κάλπη, απ΄ τις ευρωεκλογές. Βεβαίως και θέλουμε απ’ όλες τις κάλπες νίκη , αλλά το μήνυμα το πολιτικό, το ουσιαστικό, το εκλογικό θα βγει κυρίως από την ευρωκάλπη», υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην αποψινή ομιλία του, σε ξενοδοχείο της πόλης ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε κατ’ επανάληψη αφενός τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στο σύνολο των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές και αφετέρου «να καταγραφεί η νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, εφ’ όσον δεν έχουν γίνει οι εθνικές εκλογές. Μας ενδιαφέρει να καταγραφεί η δυνατότητα της ΝΔ να είναι πρώτη και να πάει το μήνυμα της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στην απερχόμενη κυβέρνηση…».

Απευθυνόμενος στους υποψηφίους της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τους παρότρυνε «Πρέπει να πείσετε τους ψηφοφόρους ότι το μήνυμα στην κυβέρνηση πάει μόνο με τη Ν.Δ. Δεν μπορεί να πάει με άλλο κόμμα. Δεν είναι μόνο να καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλό ποσοστό, είναι να καταγράψει και η Ν.Δ. υψηλό ποσοστό. Είναι διττό το μήνυμα. Έρχομαι με μια συνθετική κατεύθυνση, να πάμε με πολιτισμένο διάλογο και με το ήθος της Ν.Δ. μέχρι την πρώτη Κυριακή. Η σκέψη μας να είναι και στη δεύτερη Κυριακή και πως η Ν.Δ. θα καταγράψει μεγάλη πολιτική κίνηση, μεγάλη πολιτική νίκη…».

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της κρίσης, στην οποία, όπως είπε, η Ελλάδα μπήκε σχεδόν δέκα χρόνια πριν και στον ρόλο, στην πορεία της, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως η Ν.Δ. κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, πως δεν ψήφισε μέτρα αλλά ψήφισε τη συμφωνία να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ.

«Τώρα πια που το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο τελείωσε η προσπάθειά μου είναι να εκφράσω το μέσο Έλληνα πολίτη. Δεν μπαίνω μέσα στις διαχωριστικές γραμμές Δεξιά, Κεντροαριστερά, που υπάρχουν αλλά είναι ξεπερασμένες. Θέλω να εκφράσω το μέσο Έλληνα πολίτη, τον Ευρωπαίο, που θέλει την Ευρώπη, που θέλει να δημιουργήσει, που θέλει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, υγιή ανταγωνισμό, ασφάλεια, που δεν θέλει την εγκληματικότητα, που θέλει τα παιδιά του να είναι εδώ και να προκόβουν και αυτός είναι ο μέσος Έλληνας, που μπορεί να είναι και Κεντρώος και Αριστερός και Δεξιός. Κοινωνικός φιλελευθερισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο. Να εκφράσουμε το μέσο Έλληνα, τη μεσαία τάξη, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα και στόχευση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αν πορευτούμε έτσι θα είμαστε το μεγάλο κόμμα που θα κερδίσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ