today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Πρεσβεία Ισραήλ: Οι βίαιες διαδηλώσεις της Χαμάς, μέρος της στρατηγικής για την καταστροφή του Ισραήλ

“Οι βίαιες διαδηλώσεις της Χαμάς στην σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ αποτελούν μέρος της στρατηγικής της οργάνωσης για την καταστροφή του”, επισημαίνει σε δελτίο τύπου η πρεσβεία του Ισραήλ και παραθέτει το ιστορικό των επιθέσεων:

· Στις 30 Μαρτίου 2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς άρχισε να οργανώνει εβδομαδιαίες βίαιες διαδηλώσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα. Ο σκοπός της Χαμάς είναι να χρησιμοποιήσει τον όχλο ως ανθρώπινη ασπίδα για να προκαλέσει ρήγμα στον συνοριακό φράχτη και να επιτεθεί σε Ισραηλινές κοινότητες.

· Την τελευταία εβδομάδα, η Χαμάς έχει ενισχυθεί από έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία αγνοεί τα βίαια εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης στον συνοριακό φράχτη. Επιπρόσθετα, τις τελευταίες δυο ημέρες η Χαμάς έχει εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, καταστρέφοντας σπίτια και τραυματίζοντας Ισραηλινούς πολίτες.

· Στις 25 Μαρτίου, τρομοκράτες της Χαμάς εκτόξευσαν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς (ταξίδεψε 120 χλμ.), τον οποίο γέμισαν με σιδερένιες σφαίρες και μεταλλικά θραύσματα ώστε να μεγιστοποιήσουν τη ζημιά, με πρόθεση να σκοτώσουν αθώους Ισραηλινούς πολίτες. Ένα σπίτι οικογένειας βόρεια του Τελ Αβίβ καταστράφηκε και επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν. Από τότε, δεκάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα εναντίον Ισραηλινών κοινοτήτων, καταστρέφοντας ιδιοκτησίες και τραυματίζοντας αθώους Ισραηλινούς.

Η πρεσβεία του Ισραήλ κάνει λόγο για ενορχηστρωμένες βίαιες ταραχές:

· Οι εβδομαδιαίες διαδηλώσεις κατά μήκος του συνοριακού φράχτη μεταξύ Ισραήλ και Γάζας δεν είναι ούτε ειρηνικές ούτε αυθόρμητες. Είναι βίαιες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από την ηγεσία της Χαμάς ως μέρος της συνεχόμενης επιθετικότητας της εναντίον του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τον όχλο ως όπλο για να παραβιάσουν τα σύνορα και να επιτεθούν στο Ισραήλ.

· Το Ισραήλ διατηρεί το νόμιμο δικαίωμά να προστατέψει τους πολίτες του και να υπερασπιστεί τα σύνορά του. Καμία χώρα δε θα άφηνε αναπάντητες απειλές και επιθέσεις στα σύνορά της, οι οποίες ενορχηστρώθηκαν από μια διεθνώς αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση.

· Οι αντιδράσεις του Ισραήλ είναι μετρημένες και ανάλογες των απειλών. Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε : « Έχω ένα απλό μήνυμα για τους εχθρούς του Ισραήλ: Θα κάνουμε ο,τι θεωρούμε αναγκαίο για να προστατέψουμε τον λαό μας και το κράτος μας».

· Η Χαμάς εκμεταλλεύεται τον ίδιο της τον πληθυσμό χρηματοδοτώντας τις βίαιες διαδηλώσεις και προσφέροντας αμοιβές τους συμμετέχοντες που τραυματίζονται. Η Χαμάς πληρώνει τους διαδηλωτές και τις οικογένειές τους 200 δολάρια για ελαφριούς τραυματισμούς , 500 δολάρια για σοβαρούς τραυματισμούς και 3.000 σε περίπτωση θανάτου.

· Αντί να διοχετεύει τους πόρους της για την ευημερία, την εκπαίδευση και την υγεία των πολιτών της Γάζας, η Χαμάς επενδύει δισεκατομμύρια στο στρατό της: ρουκέτες, σήραγγες τρομοκρατίας, εμπρησμούς και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Δεν είναι η έλλειψη χρημάτων υπεύθυνη για τα δεινά της Γάζας. Υπεύθυνη είναι η Χαμάς και ο λόγος ύπαρξής της, που δεν είναι άλλος από την τρομοκρατία και τις επιθέσεις στο Ισραήλ.

· Οι τρομοκράτες της Χαμάς, πολλοι εκ των οποίων είναι οπλισμένοι, αναμειγνύονται με τα πλήθη, υποκινούν τους διαδηλωτές και πραγματοποιούν επιθέσεις κατά μήκος του συνοριακού φράχτη με πυροβολισμούς και την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Η τρομοκρατική οργάνωση κυνικά χρησιμοποιεί γυναίκες και παιδιά, τους οποίους σκόπιμα στέλνει στον φράχτη, και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα για τρομοκρατικές ενέργειες.

· Τον τελευταίο χρόνο, η Χαμάς έχει εκτοξεύσει 1.233 ρουκέτες προς το Ισραήλ και πραγματοποιήσει πάνω από 2.139 επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και πυροβολισμοί βομβιστικών επιθέσεων στα σύνορα. Η Χαμάς διαπράττει διπλό έγκλημα πολέμου: Εκτοξεύει ρουκέτες από την καρδιά των παλαιστινιακών κοινοτήτων αμάχων, στην καρδιά των ισραηλινών κοινοτήτων αμάχων.

· Η εκστρατεία εμπρησμών της Χαμάς, που περιλαμβάνει την εκτόξευση εμπρηστικών χαρταετών και μπαλονιών με βόμβες φωτιάς από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, προκάλεσε σχεδόν 1.963 πυρκαγιές και έκαψε πάνω από 3.500 εκτάρια Ισραηλινής γης τον τελευταίο χρόνο.

· Την τελευταία δεκαετία, η ελευθερία της έκφρασης έχει κατασταλεί στη Λωρίδα της Γάζας, και καμία δημόσια πράξη δε μπορεί να λάβει χώρα εκεί χωρίς τη συγκατάθεση και τη υποστήριξη της Χαμάς. Πρόσφατες ειρηνικές διαδηλώσεις (21-23 Μαρτίου) από πολίτες της Γάζας που διαδήλωναν ενάντια στην καταπίεση της Χαμάς, κατεστάλησαν βιαίως από δυνάμεις της Χαμάς. Η Χαμάς κρατά ομήρους τους πολίτες της Γάζας και τους χρησιμοποιεί κυνικά για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες.

· Η βίαια εκστρατεία της Χαμάς δεν έχει σκόπο να φέρει την ειρήνη. Αντίθετα, είναι μια προμελετημένη πρόκληση με σκοπό να αναζωπυρώσει την σύγκρουσης και να αυξήσει την ένταση. Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες της Γάζας ωσάν ανθρώπινα όπλα για να πετύχει τους βίαιους σκοπούς της.

· Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ξεκάθαρα ανακοίνωσε τον σκοπό των διαδηλώσεων:

Θα ρίξουμε τα σύνορα και θα ξεριζώσουμε τις καρδιές από τα σώματά τους (των Ισραηλινών).

Το προφίλ της Χαμάς:

· Η Χαμάς έχει αναγνωριστεί από τις Η.Π.Α, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, την Αυστραλία και από άλλες χώρες ως τρομοκρατική οργάνωση

Ø Το καταστατικό της Χαμάς ζητάει ξεκάθαρα την καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ: Το Ισραήλ θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι το Ισλάμ να το εξαφανίσει ,όπως εξαφάνισε και άλλους πριν από αυτό( Ο Μάρτυρας, Ιμάμης Χασσάν αλ-Μπάννα, της ευλογημένης μνήμης). [Εισαγωγή]

Ø Το καταστατικό της Χαμάς προωθεί ανοιχτά τον Αντι-Σημιτισμό και τις θεωρίες συνομωσίας εναντίον των Εβραίων. « Ο αγώνας μας ενάντια στους Εβραίους είναι πολύ σπουδαίος και πολύ σοβαρός…Το Κίνημα δεν είναι παρά μια μεραρχία που θε πρέπει να ενισχυθεί από πολλές ακόμα μεραρχίες από τον εκτενή

Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο, μέχρι ο εχθρός να εξαφανιστεί και η νίκη του Αλλάχ γίνει πραγματικότητα». [Εισαγωγή]

· Το Ισραήλ αποσύρθηκε τελείως από την Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2005. Από τότε, δεν υπάρχει καμία ισραηλινή παρουσία, πολιτών ή στρατού, στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε και έχει το Ισραήλ κάποια εδαφική αξίωση εκεί. Η Χαμάς συνεχίζει να εξαπολύει αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

· Η Χαμάς έχει εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες και θανάσιμες βόμβες κατά ισραηλινών κοινοτήτων με το πέρασμα των χρόνων και έχει πραγματοποίησει εκατοντάδες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, πυροβολισμούς, μαχαιρώματα και επιθέσεις εμβολισμού με οχήματα που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους.

· Ο συνοριακός φράχτης ανάμεσα σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας διαχωρίζει ένα κυρίαρχο κράτος και μια τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά του και να εμποδίσει την διείσδυση στα κυρίαρχα εδάφη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ