today-is-a-good-day
13 C
Athens

ΗΠΑ: Η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ θα δημοσιοποιηθεί έως τα μέσα Απριλίου

Η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διερεύνησε επί σχεδόν δύο χρόνια πιθανές σχέσεις μεταξύ των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας και τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, θα δημοσιοποιηθεί έως τα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ.

“Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε την έκθεση έως τα μέσα Απριλίου, αν όχι νωρίτερα”, αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο. Ο Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή μια περίληψη τεσσάρων σελίδων της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν τεκμήρια που να δείχνουν έναν συντονισμό μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ και της Μόσχας για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο Γουίλιαμ Μπαρ θα μοιράσει ένα αντίγραφο της έρευνας, σύμφωνα με την επιστολή του σήμερα προς τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών της επιτροπής της Γερουσίας και της διαρκούς νομοθετικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. “Ο καθένας θα μπορεί σύντομα να την διαβάσει μόνος του”, γράφει.

Υπογραμμίζοντας ότι η έκθεση Μάλερ καταγράφεται σε σχεδόν 400 σελίδες, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει το έργο για τον εντοπισμό και την αφαίρεση ορισμένων ευαίσθητων σημείων της έκθεσης που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο πηγές ή να περιέχουν στοιχεία για άλλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Ανέφερε επίσης ότι θα παρουσιαστεί ενώπιον των δύο επιτροπών για να καταθέσει για την έκθεση Μάλερ την 1η και τη 2α Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ