today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Λ.Αυγενάκης: Η ΝΔ δεσμεύεται για μια δημόσια διοίκηση με καλύτερες υπηρεσίες και λιγότερες δαπάνες

«Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει στη δημόσια διοίκηση το αίσθημα δικαιοσύνης και την αρχή της αριστείας, το οξυγόνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση θέμα: «Συνταγματική Αναθεώρηση – Δημόσια Διοίκηση: θεμελιώνοντας ένα ισχυρό κράτος δικαίου» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», στον νομό Ηρακλείου.

Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ: «Τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας είναι γνωστά. Όλοι μας βιώνουμε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τις ελλείψεις στις υπηρεσίες, της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης, τα προβλήματα στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, στην αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών» προσθέτοντας ότι: «την ίδια στιγμή, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να αφηγηθούν ιστορίες και εμπειρίες, όπου λόγω της πολυνομίας, των πολύπλοκων ή/και περιορισμένων αρμοδιοτήτων και της γραφειοκρατίας, αδυνατούν, παρά που το προσπαθούν πραγματικά, να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες τους».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί δραματικά «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ αναφερθηκε στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση. «Δεσμευόμαστε για μια δημόσια διοίκηση που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερες δαπάνες. Στόχος της ΝΔ είναι το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, κινητικότητα και χωρίς απολύσεις, το τονίζω αυτό» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση για την εφαρμογή του σχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που έχει, όπως τόνισε, την ονομασία «Ψηφιακή Ομάδα ΔΕΛΤΑ» και αφορά δίκτυα, Δημόσιο, δεξιότητες, δεδομένα και περιλαμβάνει 7 κρίσιμους τομείς παρέμβασης. «Όλες αυτές οι εφτά κεντρικές προτεραιότητες έχουν ένα ενιαίο όραμα: την άριστη εξυπηρέτηση, πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και επισκεπτών, μέσα από το δραστικό ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης που εξήγησε ότι στις βασικές προτεραιότητες συγκαταλέγεται η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς: «Στα δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Δυστυχώς, η σημερινή Ελλάδα του κ.Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία» είπε από το Ηράκλειο ο βουλευτής της Ν.Δ.

Σε ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα. Βασικός άξονας και στόχος του νέου συντάγματος θα πρέπει να είναι ο καταστατικός εκσυγχρονισμός της χώρας για αναβάθμιση των θεσμών και ενίσχυση της συμβολής τους στην έξοδο από την κρίση».

Για το θέμα της εκδήλωσης, εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ