today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Α.Τσίπρας: Μια ιστορική συμφωνία κατοχυρώνει την ιστορικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας

“Μεγάλη η χαρά μου να συνταχθώ δίπλα στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Σημείωσε ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης. Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας.

Υπογράμμισε ότι είναι αγώνας κρίσιμος ο οποίος και μπορεί να αποβεί νικηφόρος. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν με συνθήματα και κραυγές, όχι με επιχειρήματα.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ειδικά η μάχη στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία στις 26 Μαΐου είναι μάχη που μοιάζει με το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη: “Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία”.

Το ίδιο με το διακύβευμα παρόμοιο με εκείνο των ευρωεκλογών.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος της μάχης στην Κεντρική Μακεδονία είναι η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της, για την οποία όσοι την κυβερνούν τα τελευταία 9 χρόνια δεν δείχνουν ενδιαφέρον να το κάνουν, αλλά αντίθετα έχουν περισσότερο στο μυαλό τους τη νομή της εξουσίας προς όφελος του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

 

“Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλεία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες”, είπε.

 

Ανέφερε ότι όλοι αυτοί γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος ο τόπος της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς. Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς όμως στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας.

 

Εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Τόνισε ότι αυτό δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών.

 

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποίοι κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η “συμπρωτεύουσσα”, όμως την οδηγούσαν να είναι η “μεγάλη φτωχομάνα” χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ