Η βόλτα του Κάρολου στην Αβάνα με μια MG cabrio του 1953

ΑΠΕ

Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, οδήγησε μια MG cabrio του 1953 στο πάρκο Τζον Λένον της Αβάνας πριν μεταβεί σε θερμοηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα.

Στο πάρκο αυτό όπου υπάρχει το άγαλμα του τραγουδιστή των Μπιτλς, κοντά στο μπαρ “Yellow Submarin”, που είναι αφιερωμένο στο βρετανικό συγκρότημα, ο πρίγκιπας απόλαυσε ένα πούρο που του πρόσφεραν και συνάντησε πολλούς ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα αυτοκίνητα αντίκες και οι παλιές μοτοσικλέτες δίνουν χαρακτηριστικό χρώμα στην Αβάνα.

Φορώντας ανοιχτόχρωμο κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, που κρατούσε ομπρέλα για να προστατεύεται από το ήλιο, συνάντησαν πολλούς Κουβανούς και εκπροσώπους της βρετανικής κοινότητας που πήγαν να τους χαιρετήσουν.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής βρετανικής οικογένειας στο νησί και πραγματοποιείται την ώρα που η Κούβα αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις και διψά για ξένες επενδύσεις.

Η Βρετανία επίσης θέλει να αυξήσει την επιρροή της στην Κούβα με την οποία το διμερές εμπόριο κατέγραψε πτώση από 168,3 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63,6 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.