today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Υπό το “Μακεδονία ξακουστή” παρέλασαν οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς

Με έναν βαρύ συμβολισμό παρήλασε η Προεδρική Φρουρά στην φετινή στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας. Υπό το Εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” το οποίο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται απαγορευμένο, οι εύζωνες προφανώς με τη γνώση και την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπου και ουσιαστικά υπάγονται, έδωσαν το στίγμα της φετινής παρέλασης.

Τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιχειρήσει να απαγορεύσουν το εμβατήριο αυτό που μιλά για την απελευθέρωση της μίας και μοναδικής Μακεδονίας από τους “βάρβαρους” δηλαδή τους προγόνους των Βουλγάρων και των Σκοπιανών σφετεριστών της μακεδονικής γής και Ιστορίας!

Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων είχε ζητήσει την απαγόρευσή του, ενώ κάτι τέτοιο συζητείται και στις διακρατικές επιτροπές μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τη συμβολική αυτή κίνηση η οποία χρεώνεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένεται αντίδραση κυβερνητικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν είχαν χαρακτηρίσει ως “εθνικιστικό” και “φασιστικό” το εμβατήριο αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ