today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στη βαριά σκιά της απώλειας της Μακεδονίας η φετινή παρέλαση

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Παρέλαση στρατιωτικών, αλλά και… αστυνομικών στην Αθήνα αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι πρώτοι συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση και τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου και οι αστυνομικοί επέβλεπαν τους πολίτες ώστε να μην διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεκάδες νέοι αλλά και μεγαλύτεροι κρατούν τη σημαία της Βεργίνας στα χέρια θέλοντας να δείξουν την απέχθειά τους για την εκχώρηση της Μακεδονικής ταυτότητας μέσω της συμφωνίας των πρεσπών

Εξάλλου μόλις χθες στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πολιτών που γιούχαραν και επιχείρησαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ετσι λοιπόν αρματα, τανκς, στρατιωτικοί και στρατιώτες βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και συμμετέχουν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και μαζί τους 1.600 αστυνομικοί, με περιπολικά και κλούβες, οι οποίοι έχουν εντολή να μην αφήσουν πολίτες να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ηδη στην κυβέρνηση έλαβαν το μήνυμα από τους πολίτες τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων (αποδοκιμασίες κατά του Γιώργου Βαρεμένου στην Αυστραλία), τις προηγούμενες ημέρες. Ετσι σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε φρούριο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες στην στρατιωτική παρέλαση.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ ασυστηρά. Ενδεικτικό είναι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει εντολές να τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης, αλλά και των δρομολογίων που θα ακολουθήσουν τα πρόσωπα που βρεθούν στην εξέδρα των επισήμων. Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί ένστολοι και μη είναι να μην πλησιάσει κανένας πολίτης την εξέδρα των επισήμων.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας είναι από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ.

Και εκτός Αθηνών έντονη η αστυνομική παρουσία

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η αστυνομική παρουσία και στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα έχουν εκφραστεί φόβοι για παρατράγουδα σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα και Γιαννιτσά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ