today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η δύναμη των αστών

Αυτά που μένουν στην μνήμη των πολιτών από όσα λέγονται συνήθως από τους πολιτικούς αρχηγούς διαγράφονται από μία αδυσώπητη πραγματικότητα. Την αναντιστοιχία τελικώς λόγων προς πράξεις. Κυρίως κυβερνητικών διότι τα όσα θα πουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν ήδη λησμονηθεί μέχρις ότου έλθει η ώρα να αναλάβουν αυτοί την εξουσία.

Του Νίκου Σίμου

Η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση και ερχόμενη μετά βεβαιότητος στην εξουσία εκπροσωπεί πρωτίστως τον αστικό κόσμο της Ελλάδας, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή άλλη κομματική εκπροσώπηση η αστική Ελλάδα δεν έχει.

Ο αστικός κόσμος που υπήρξε η ραχοκοκαλιά  της σύγχρονης Ελλάδας, αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να βγει η πατρίδα του από τα ερείπια ενός Πολέμου και ενός αδελφοκτόνου Εμφύλιου, την μόνη ιδεολογική εκπροσώπηση που έχει είναι από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και το οποίο είναι το μόνο που παραμένει τόσο συμπαγες και με τόση, συγκριτικά, ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία. Διότι αυτή η κοινωνία έχει απέναντί της ένα συνονθύλευμα ιδεοληπτικών νεοκομμουνιστών ενισχυμένων από την χειρότερη εκδοχή του βαθέος και αμαρτωλού  ΠΑΣΟΚ, που υποκρίνεται μία αστική στροφή προκειμένου να ξεγελάσει όσους ήδη παραπλάνησε σε δύο αναμετρήσεις.

Έχει ακόμη απέναντί της η ελληνική κοινωνία μία υπό διαμόρφωση παράταξη που ανήκει μεν στον αστικό χώρο αλλά τελεί εν αποσυνθέσει και προσπαθεί να συμμαζέψει τα συντρίμια της. Και επίσης άλλα κομματικά περιτρίμματα συγκυριακής αιτίας, τα οποία χάνουν την ιδεολογικά τους ταυτότητα στην προσπάθειά τους να κολλήσουν κάπου για να γευθούν οσμή εξουσίας. Το ΚΚΕ είναι …εκτός συναγωνισμού.

Τούτων δοθέντων η Νέα Δημοκρατία έχει απέναντί της ένα ακροατήριο που συνιστά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Την ελληνική αστική τάξη. Η οποία ασφαλώς και δεν περιμένει να ακούσει  στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, κουφιες υποσχέσεις ή να γίνει μάρτυρας πολιτικών ψιλοκαυγάδων που αποπροασανατολίζουν τον κόσμο από τα βασικά προβλήματα της χώρας και που είναι το προσφιλές πεδίο της κυβέρνησης, για ευνόητους λόγους.

Η ελληνική κοινωνία είναι πεπεισμένη πλέον ότι υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση, που διασφαλίζει την εφαρμογή ενός εθνικού προγραμματος σταδιακών αλλαγων για να τεθεί η χώρα σε μία νέα αφετηρία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ