today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Προσαγωγές στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας- Πολίτες διαμαρτύρονταν για τη Μακεδονία!

Προσαγωγές έγιναν πριν από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ομάδα πολιτών βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μοιράζοντας φυλλάδια. Ανδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και στη συνέχεια δύο πολίτες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαγωγές έγιναν επειδή αρνήθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο.

Εντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, για τη μαθητική παρέλαση, στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του φόβου αντιδράσεων των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στην παρέλαση της Δευτέρας στη Λάρισα, ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος αποδοκιμάστηκε σφοδρά στη Μελβούρνη, όπου παρέστη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ