Κ. Στεφανίδη: Οι επιτυχίες δεν έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μου

1050

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί ένα κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για τον στίβο, αφού εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματός της (επί κοντώ) προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Η ίδια χαίρει ταυτόχρονα της εκτίμησης τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό αλλά και μεταξύ των ηγετικών στελεχών των διεθνών ομοσπονδιών (IAAF και EAA) του αθλήματος. Ο λόγος βέβαια είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το αθλητικό της ήθος.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο της απονεμήθηκε το βραβείο «Αθλητισμού» της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση  της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση  της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ», είναι ο νέος θεσμός για τη βράβευση των άριστων Ελλήνων του Εξωτερικού, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλύπτουν οκτώ διαφορετικούς κλάδους και δραστηριότητες: Έτσι απονέμονται τα βραβεία Επιστημών, Πολιτισμού και Τεχνών, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Προσφοράς στα Κοινά, Αθλητισμού και Γαστρονομίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο για την τιμητική διάκριση που είχε, όσο για το άθλημα που αγαπά, τους στόχους της τη σεζόν του ανοικτού στίβου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τους φίλους του κλασικού αθλητισμού.