today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Παρέλαση αλά ΣΥΡΙΖΑ: Επιτρέπονται τα άσματα απαγορεύονται τα συνθήματα, λέει το Λιμενικό

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα, αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αναφώνηση συνθημάτων. Αυτό διευκρινίζει, σε  ανακοίνωσή του, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την “παραγγελία” του αρχηγείου του ΛΣ που απαγόρευσε την απαγγελία συνθημάτων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δελτίο τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος:

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίσεις Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε δημοσιεύματα

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ