today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Β.Σόιμπλε: Το 2015 έφτασα κοντά σε παραίτηση λόγω Grexit

Στην αποκάλυψη ότι το 2015 βρέθηκε ένα βήμα πριν από την παραίτησή του λόγω της ελληνικής κρίσης , προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς τους Financial Times.

Η Ελλάδα ήταν ένα  ιδιαιτέρως ακανθώδες πρόβλημα. Δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει δεκτή στην ευρωζώνη από την αρχή. Αλλά όταν ξέσπασε η κρίση χρέους, θα έπρεπε να λάβει μία δεκαετή περίοδο «timeout» από την ευρωζώνη, αναφέρει στους Financial Times ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει πως είχε προτείνει στον ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου την ιδέα αυτή. Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Μέρκελ και οι επικεφαλής των άλλων κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης  απέτρεψαν την ιδέα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκαλύπτει στους Financial Times ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί με αφορμή αυτό το ζήτημα. “Το πρωί που είχε ληφθεί η απόφγαση (η Μέρκελ) μου είπε:  Θα συνεχίσεις; … Αλλά ήταν μία από τις περιπτώσεις που βρεθήκαμε πολύ κοντά (στην παραίτησή μου)”, αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ