today-is-a-good-day
19 C
Athens

Απαράδεκτος Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Τι να κάνουμε τώρα

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» αυτή η απίστευτη δήλωση έγινε από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τσιρώνη προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε πως «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Ο κ. Τσιρώνης επέμεινε στην άποψη του και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο… δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Οι πεποιθήσεις του κ. Τσιρώνη προκάλεσαν άμεσα οξύτατες αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: «Και πού ανήκουμε, στην Τουρκία;».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ